Annonce
Jelling Ugeavis

Oscar-vindende koreansk film vises i Byens Bio

"Parasite" vandt fire Oscars i februar 2020. PR-foto
Endelig kan Byens Bio vise dette års store Oscar-vinder og sidste års Guldpalme-vinder, den sydkoreanske auteur Bong Joon Hos ”Parasite”.
Annonce

Jelling: "Parasite" fik ikke bare en Oscar for Bedste film, men også for Bedste manuskript, Bedste instruktion og Bedste udenlandske film, da der senest blev uddelt Oscar-statuetter. Filmen skiller sig da også ud som et kompromisløst og tankevækkende filmværk – både hvad angår æstetik og indhold.

Den pendulerer i sit uudgrundelige genremiks fra komedie til thriller og serverer samtidig en iskold bredside mod samfundets stigende ulighed.

Ki-woo bor sammen med sin søsteren Ki-jung og forældrene i en snusket kælder i Seouls slumkvarter og drømmer om en bedre tilværelse. Muligheden opstår pludselig, da Ki-woo på sin vens anbefaling får et job som engelsktutor for den kønne, unge Da-hye hvis hovedrige far og neurotiske mor betaler godt for lektiehjælpen.

Hurtigt aner Ki-woo, at han med enkle manøvrer kan infiltrere familien og samtidig sikre sin egen, og pludselig er den kreative Ki-jung ansat som kunstterapeut for Da-hyes uregerlige lillebror, faderen Ki-taek som chauffør og moderen Chung-sook som husholderske.

Som parasitter æder de sig grådigt ind på den intetanende families domæne, men lykken varer kort. For en uventet trussel lurer lige under dem og bebuder afsløring, hvis de ikke handler hurtigt.

”It’s not what you’re expecting, no matter what you’re expecting. (…) Det er Kafka, Olsen-banden og Tarantino i samme film.”

Således lød overskriften, da Politikens Kim Skotte rapporterede hjem fra Cannes om Bong Joon-hos Guldpalmevinder ”Parasite”.

Annonce

Opera og Sonic

Sæsonens sidste opera kan opleves søndag eftermiddag. Glucks ”Orfeus og Eurydike” fra 1762 vises i en opsætning fra Milanos Teatro alla Scala, 2018.

Den klassiske græske myte om Orfeus, der sætter alt, liv og musikalitet, ind på at hente sin elskede Eurydike tilbage fra underverdenen, vises i en meget smuk iscenesættelse med den peruvianske tenor Juan Diego Flórez i den store rolle som Orfeus.

”Sonic the Hedgehog” er stadig på programmet i weekenden. Filmen er ikke synkroniseret til dansk. Den vises derfor med originale stemmer (blandt andet Jim Carey), og selvfølgelig med danske undertekster.

Glucks ”Orfeus og Eurydike” er en opera fra 1762 og vises i en opsætning fra Milanos Teatro alla Scala, 2018. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce