Annonce
Jelling Ugeavis

På besøg i Jettes dagpleje: Børnene kan også have glæde af mindfulness

En halv times mindfulness i ny og næ giver både ro for dagplejemor Jette Rasmussen og dagplejebørnene Kamma Due Christensen, Bjørn Refsgaard, Emma og Mille Bjerre Svendsen. Foto: Anders Kynde
I en verden fyldt med aktiviteter og muligheder lærer dagplejebørn at finde ro og slappe af. Midlet er mindfulness.
Annonce

Ildved: - Hvis I lægger jer ned, kommer den store, lyserøde sommerfugl flyvende. Den kommer flyvende lige over jeres næse og siger hej.

Ordene kommer fra Lena Søgaard, mens afslappende musik lyder ud af højttalerne. Hun har en sommerfugl af pap i hånden. Den er monteret på en pind, så hun let kan føre den rundt mellem børnene. De bliver på skift prikket på næsen af sommerfuglen.

- Nu siger sommerfuglen siger noget skørt: Den vil have jer med ud at flyve. Egentlig kan sommerfuglen ikke flyve med sådan nogle store børn som jer, men fordi det er noget, vi leger, så kan den faktisk godt. Så hvis I tager jeres hænder ud til siderne, leger vi, at den flyver. Den flyver op gennem skyerne. Den flyver både gennem de blå, hvide og grå skyer. De grå skyer er dem, der er regndråber i, fortæller Lena Søgaard.

Med sommerfuglen prikker hun igen på børnene for at symbolisere regnen fra de grå skyer.

Før børnene skal ligge ned og slappe af, får de pulsen op ved at hoppe. Foto: Anders Kynde
Annonce

Finde roen

Vi er til mindfulness hos dagplejemor Jette Rasmussen på Østermarksvej ved Ildved. Her er der besøg af socialpædagog Lena Søgaard, som i løbet af efteråret 2019 har haft et forløb med flere dagplejere i Jelling-området.

- Børnene kalder mig for sommerfugl-damen, men egentlig kunne jeg lige så godt bruge en mariehøne eller noget helt andet. Det vigtige er, at dagplejeren skal bruge de remedier, som virker mest naturlige og som børnene kan forholde sig til, fortæller Lena Søgaard.

Men hvorfor overhovedet indføre mindfulness i en dagpleje med så små børn?

- Det handler om at finde roen. I dag har børn hele tiden så mange muligheder og aktiviteter at gå i gang med, men det er alt for sjældent, vi giver dem tid til bare at være helt rolige og slappe af. Gennem mindfulness giver vi børnene en kompetence til at lære at finde ro mellem alle de muligheder, der er i livet. Og jo før de lærer det, jo bedre er det, siger Lena Søgaard.

Annonce

Guld værd

Lena Søgaard håber at kunne inspirere dagplejerne til at gøre brug af mindfulness i hverdagen.

Den inspiration har dagplejemor Jette Rasmussen taget til sig. Så et par gange om ugen prøver hun at gøre brug af det for de fire børn, Kamma Due Christensen, Bjørn Refsgaard og tvillingerne Emma og Mille Bjerre Svendsen.

- Der sker så meget i børnenes hverdag, så det er guld værd med et øjebliks ro og stilhed. Først og fremmest kan jeg mærke det på børnene, men for mig selv er det også rart med en rolig stund, hvor man kan få pulsen helt ned, siger Jette Rasmussen.

- Vi skal lege med pensler. Uden maling kan de ikke male, men det leger vi, at de kan. Så vi dypper ned i malingen og maler hjerter, fortæller Lena Søgaard til børnene. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce