Annonce
Jelling Ugeavis

Pølsevogn ved plejehjemmet: Hotdogs til alle beboere og medarbejdere

Ida Aggerholm fra Højagercentrets Vennekreds hjælper her plejehjemsbeboeren Eigil med at skubbe vognen med pølser og brød ind på Højagercentret. Foto: Anders Kynde
Højagercentrets Vennekreds havde bestilt en pølsevogn, der serverede en anderledes frokost til beboere og medarbejdere på Højagercentret.
Annonce

Jelling: Her midt i juni ville det have været den tid på året, hvor den traditionsrige havefest skulle afholdes på Højagercentret.

Men kombinationen af et plejehjem, en forsamling på cirka 200 mennesker og en coronavirus, man skal være påpasselig over for, gør det ikke muligt at afholde havefesten.

Og hvad gør man så?

Ja, hos Højagercentrets Vennekreds fik man i stedet en anden idé, som kunne glæde beboere og medarbejdere på byens plejecenter.

Der var stor glæde over at få mad fra pølsevognen blandt Højagercentrets beboere. Foto: Trine Pedersen

- Et eller andet skal der jo ske, nu hvor vi ikke kan afholde havefesten. Så da vi hørte, at Jelling Kro havde anskaffet sig en pølsevogn, spurgte vi, om de ikke havde lyst til at lægge vejen forbi plejecentret. Vi tror, at beboerne og medarbejderne bliver glade for det, fortæller Ida Aggerholm, der er formand for Højagercentrets Vennekreds.

Annonce

Betyder meget

Torsdag i sidste uge var så dagen, hvor Højagercentret fik besøg af pølsevognen.

På grund af coronasituationen kunne beboerne ikke selv komme med ud til pølsevogn og hente forsyningerne. I stedet blev bakkerne med pølser, brød og diverse tilbehør sat på vogne, som blev kørt ind til beboerne og de ansatte.

- Vi havde jo set frem til havefesten, så det er bare hyggeligt, at der sker noget alligevel. Det betyder meget for beboerne, fortæller Trine Pedersen, der er aktivitetskoordinator på Højagercentret.

Dorthe Kirstine Madsen fra Jelling Kro stod i pølsevognen. Foto: Anders Kynde

Hun fortæller, at selv om den aktuelle situation har taget hårdt på plejecentret, prøver de at få det bedste ud af det.

- Det er anderledes for alle, og der er heldigvis forståelse for, at situationen er som den er, men dermed ikke sagt, at beboere, pårørende og ansatte glæder sig til, at der bliver åbnet mere op, for det gør de helt bestemt, siger Trine Pedersen.

I løbet af tre kvarter var der lavet hotdogs til alle, og Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen kunne pakke tingene sammen og køre pølsevognen tilbage til Jelling Kro.

Der var pølser og brød i massevis. Foto: Anders Kynde
Ernst Hoffmann og resten af bestyrelsen i Højagercentrets Vennekreds havde taget initiativ til at bestille pølsevognen. Foto: Anders Kynde
Alle beboere og medarbejdere fik varme pølser og brød fra pølsevognen. Foto: Trine Pedersen
Maden blev kørt ind på en vogn. Foto: Trine Pedersen

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce