Annonce
Jelling Ugeavis

Pia får kvinderne i Jelling til at spille håndbold

Pia Duus har spillet håndbold, siden hun var bare fem år gammel. Da hun opdagede, at der i Jelling ikke var noget håndboldtilbud til kvinder efter at være flyttet dertil, blev hun frivillig. Privatfoto
Pia Duus har spillet håndbold, siden hun var bare fem år gammel, men da hun som voksen flyttede til Jelling, var der ikke et håndboldtilbud til kvinder.
Annonce

Jelling: Når man tænker på holdsport, popper håndbold næsten altid op i de flestes hoveder. Håndbold er indbegrebet af fællesskab, men håndbolden har trange kår i disse år.

Det mener, Pia Duus, der er bestyrelsesformand i JfS Håndbold i Jelling, og som satte sig for at gøre noget ved, at der ikke var et håndboldtilbud til kvinder.

- Holdsporten har det generelt svært i dag. Folk vil hellere ned og træne i fitnesscentret, fordi det passer bedre ind i et travlt program. Det er enormt ærgerligt, for det at være en del af en forening og holdsport giver bare noget andet og helt særligt, siger Pia Duus og fortsætter:

- Det er, når vi som hold vinder en kamp i weekenden. Når nogle af de ting, vi har trænet sammen rent faktisk lykkes. Og så er det også bare det der med, at vi kan sætte os og drikke en sodavand sammen efter træningen.

Annonce

Oprettede kvindehold i Jelling

Da Pia Duus og hendes mand fik børn, valgte de at flytte fra Vejle til Jelling. Og da Pia Duus indså, at hun ikke havde mulighed for at dyrke håndbold i sin nye hjemby, fordi der ikke var nogle hold for kvinder, satte hun sig for at gøre noget ved det.

- Jeg kendte nogle af spillerne i foreningen og så mødte jeg op til bestyrelsesmødet, hvor jeg meldte mig ind. Først og fremmest fordi jeg jo selv gerne ville kunne spille håndbold, men også fordi jeg gerne ville give glæden ved håndbold videre til andre, fortæller hun.

Det lykkedes Pia Duus i samarbejde med en gruppe interesserede at få et kvindehold til JfS Håndbold, hvor hun i dag selv træner en gang om ugen.

- Vores hold er populært i dag, og det vidner måske om, at der har manglet et hold til kvinder. Der kommer endda nogle fra Vinding og andre steder for at spille med os, siger hun.

Annonce

Svært at rekruttere frivillige

Pia Duus har nu været frivillig i JfS Håndbold i tre år. Og i de år har hun kunnet mærke, at det er svært for foreningen at finde trænere til holdene.

- Det er svært at finde frivillige. Hvis der ikke er nogen, der byder ind, så dør mange af de her lokale tilbud stille og rolige. Og det ville være ærgerligt, for vi er jo alle sammen glade for, at der er en masse forskellige fritidsaktiviteter, som vores børn kan gå til, siger Pia Duus.

Hun bruger et par timer om ugen på alt fra det administrative bestyrelsesarbejde til mere praktiske opgaver i hallen.

- Bestyrelsesarbejde lyder måske kedeligt. Det syntes jeg også selv engang, og jeg tænkte da også, at det ikke nødvendigvis var noget, der havde min interesse. Men det har bare været helt vildt fedt at kaste sig ind i det og få indflydelse og lære noget nyt. Og når man oplever børnene i vores forening knække koden til sporten, så er det bare det hele værd, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce