Annonce
Jelling Ugeavis

Retfærdighedens ryttere rider i biffen

Retfærdighedens ryttere har flere prominente skuespillere med i filmen. PR-foto
Ny dansk film er særdeles humoristik, men den har også en tone af alvor.
Annonce

Film: Den nye danske komediethriller Retfærdighedens ryttere har været ventet med spænding: Eliteinstruktør, eliteskuespillere og et biografpublikum, der længes efter noget nyt og overraskende. Noget, der bryder grænser.

Filmen handler om den udstationerede soldat Markus, der må tage hjem til sin teenagedatter, da hans kone dør i en tragisk togulykke. På overfladen ligner ulykken en tilfældighed, men så dukker matematiknørden Otto op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler.


Per Juul Carlsen fra DR kalder filmen et "komisk tjubangskæbnedrama" og tildeler den fem stjerner uden forbehold.

Om filmen Retfærdighedens ryttere


Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Annonce

Komisk tjubangskæbnedrama

Filminstruktøren Anders Thomas Jensens nye komedie er en moderne fabel om fællesskab, universets tilfældigheder og måske om selve livets mening.

Instruktøren har hen over de seneste 20 år skabt en række filmdramaer sammen med Susanne Bier og Lone Scherfig, men undervejs har han også skabt sine helt egne film med en overraskende sammenblanding af komik, vanvid og en tydelig tone af alvor. Fra Blinkende lygter over De grønne slagtere og Adams æbler til Mænd og høns.

Med sig har Anders Thomas Jensen fire af Danmarks mest populære og respekterede mandlige skuespillere: Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen, Nicolas Bro og Lars Brygmann. Og ja, tre af dem har været med omtrent fra starten af Jensens karriere.

Per Juul Carlsen fra DR kalder filmen et "komisk tjubangskæbnedrama" og tildeler den fem stjerner uden forbehold.

Hvis man så trænger til at slappe lidt af i weekenden, er det stadig muligt at tage ungerne med i biografen og se et lidt mere stilfærdigt drama. Her vises julefilmen Julemandens Datter 2 – Jagten på Kong Vinters Krystal.

Julemandens Datter er instrueret af Christian Dyekjær og er en fortsættelse til Julemandens datter fra 2018. PR-foto: Martin Dam Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Nyt navn skal bide sig fast

Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce