Annonce
Jelling Ugeavis

Søg op til 20.000 kroner: Ny pulje vil sætte gang i borgernes klimahandlinger

Det drejer sig om at tænke anderledes og ændre vaner. Ny pulje vil skubbe gang i gode handlinger for klima og fællesskab i nabolaget. Arkivfoto: Mette Mørk
Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati åbner for en ny pulje, hvor borgerne kan søge tilskud til lokale klimaprojekter.

Vejle Kommune: Har du en god idé til at fremme grønne tiltag i dit nabolag?

Så kan du nu søge støtte til dit projekt. Udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati øremærker 200.000 kroner i en ny pulje kaldet "Borgernes Grønne Omstillingspulje", hvor borgerne kan søge om tilskud til klimahandlinger i nabolaget.

Det oplyser Vejle Kommune i en pressemeddelelse.

- Jeg håber at se rigtig mange ansøgninger fra borgerne, når vi skal behandle ansøgninger. Jeg vil lede efter ideer og projekter, som synligt og hurtigt kan mærkes i lokalsamfundet. De store ideer, som kræver flere midler og længere tid, vil vi formidle videre som inspiration til blandt andet klimarådet i Vejle Kommune og deres grønne pulje, siger Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for ULN, i pressemeddelelsen.

Man kan søge op til 20.000 kroner til mindre tiltag, der giver lokale løsninger, nye tanker og styrker det lokale fællesskab. Det kan for eksempel være lokal afledning af regnvand, fremme cykling og grundig sortering af affald. Yderligere inspiration kan findes på Grønt Forums hjemmeside.

Puljen er et af udvalgets bidrag til at omsætte kommunens klimaplan til handling, står det i pressemeddelelsen. Puljen fungerer som et etårigt forsøg, der skal fremme borgernes lyst og engagement til at samarbejde med kommunen om at nedbringe CO2-udledningen. I første omgang er der afsat 200.000 kroner.

Kom med til møde

Udvalget har opstillet fem kriterier, projektansøgninger vil blive indstillet efter. To af de vigtigste er klimaeffekt, og at de bidrager til at fremme lokal værdi og det lokale fællesskab. Puljen er åben for ansøgninger. Flere oplysninger findes via Grønt Forums hjemmeside.

Ansøgningsfristerne er 1. april og 23. august, og ansøgningerne bliver behandlet på udvalgets møder i henholdsvis maj og september.

Den 3. marts klokken 19.30-20.30 inviteres interesserede til et virtuelt informationsmøde om puljen og mulighederne. Tilmeldelse skal ske på hjemmesiden www.grontforum.vejle.dk/borgernes-groenne-omstillingspulje.


Vores adfærd er helt afgørende, hvis vi skal lykkes med vores klimaambitioner.

Thyge Havgaard Bjerring (V), formand for ULN


Vejle Kommunes klimaplan

Vejle Byråd vedtog i december 2020 en plan for, hvordan virksomheder, borgere og kommunen selv arbejder for at reducere CO2 og opnå klimaneutralitet i 2050.

Blandt forslag findes mere energi fra vindmøller og solcelleanlæg, skovrejsning, udtagning af lavbundsjorde,  udfasning af olie og naturgas, øget udnyttelse af biogasressourcer og mere bæredygtigt landbrug.

Der skal arbejdes med klimaplanen på tværs af politiske udvalg, byrådet og Vejles Klimaråd.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce