Annonce
Jelling Ugeavis

Søndag sættes der fut i flere hekse

Sankt Hans-bål ved Fårup Sø er en fast tradition. Arkivfoto: Leif Baun
På søndag er det Sankt Hans Aften. Her er nogle af de bålarrangementer i nærheden, man kan besøge 23. juni.
Annonce

Jelling: Traditionen tro er der Sankt Hans-bål ved Fårup Sø, når det bliver aften 23. juni.

Der er heks, der er midsommersang, og der er selvfølgelig båltale. Den kommer i år fra Gitte Frederiksen, der er medlem af Venstre og formand for Voksenudvalget i Vejle Kommune.

Hun taler klokken 21, og efterfølgende bliver der sat gang i bålet, og heksen sendes afsted til Bloksbjerg.

Fårup Sø Kiosken oplyser, at de kører med tilbud helt fra åbningen klokken 12, mens at Jelling Bryggeri kommer forbi fra klokken 18.

Annonce

Masser af bål

Også andre steder i Jelling futtes der træ af. Jelling Friskole holder en børnevenlig Sankt Hans Aften forstået på den måde, at de allerede tænder bålet klokken 18.30. Der sælges pølser, brød, sodavand, kaffe, kage og øl, og det foregår på Nørrelide 10.

I Engelsholm Slotshave er der mulighed for at købe en menu bestående af pølse, svinefilet, ovnkartofler, salat og brød, hvorefter bålet også her vil blive tændt omkring klokken 18.30. Først vil der dog være tale fra sognepræst i Give Mie Faarkrog. Nuværende og tidligere elver på Engelsholm Højskole leverer musikalsk underholdning efterfølgende.

På Højagercentret kommer Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen (V) og holder båltalen. Der er desuden smørrebrød og lagkage til arrangementet, der starter klokken 17 og kræver tilmelding til bespisningen.

Hos Sandvad Borgerforening tændes bålet klokken 19.00, men børn og barnlige sjæle kan møde op klokken 16.30 og hjælpe med at lave heksen. Som "tak" er der gratis popcorn og saftevand.

I Ildved bliver der sat ild i heksen klokken 20, og det kommer i forlængelse af et fælles-sovnings-arrangement, der starter lørdag 22. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce