Annonce
Jelling Ugeavis

Salget af Frejas Have får nyt boost: - Der er gået lidt corona i det

Ejendomsmægler Jakob Viborg Iversen (til venstre) sammen med Thomas og Niels Kjærgaard fra firmaet Runex, der står bag Frejas Have. Foto: Alba Quistgaard Noe
Efter en succesrig start på salget af boligerne i Frejas Have i Jelling, er salget gået i stå. Nu vil ejendomsmægler og bygherre iværksætte ny salgskampagne for at nå målet om at få alle boliger solgt inden et år.
Annonce

Jelling: Byggeprojektet Frejas Have ved Østerbydammen i Jelling har nu været i gang i omkring tre år, fra man begyndte at tale om at købe gården, planlægge projektet, foretage nedrivning og frem til i dag, hvor boligerne opføres.

Før i tiden stod en 180-årig gammel gård på grunden, men den er fjernet og skal efter planen erstattes med 18 et-plans boliger.

Men det kræver, at de alle bliver solgt, før projektet kan blive færdigt.

- Selve salget er gået over al forventning til at starte med, men så var vi jo lidt uheldige, at der begyndte at gå lidt corona i det. Der er 18 grunde og ni af dem er blevet solgt. Heldigvis er der begyndt at komme flere forespørgsler. Husene er ved at blive bygget, og det gør også, at folk nemmere kan se, hvad det er de køber, fortæller ejendomsmæglerne Jakob Viborg Iversen fra Realmæglerne.

Alba i praktik

15-årige Alba Quistgaard Noe fra Bredagerskolen har i uge 38 været i praktik på Vejle Amts Folkeblad og Jelling Ugeavis.

Her har hun blandt andet været med til at dække coronaudviklingen i Jelling og Vejle sammen med avisens journalister.

Men hun har også talt med en ejendomsmægler, besøgt en byggeplads og været med til en historie om jordskred i sommerhusområdet Mørkholt ved Vejle Fjord.

Selvom der altså er gået lidt corona i salget, har det altså ikke påvirket alle salgsaftaler.

- Der har været gang i markedet, inden coronaen kom, så da virussen indtraf kom der et vakuum, hvor der ikke rigtig skete noget i tre-fire uger. De ejendomme, som blev solgt, var allerede var til salg inden da. Det, med at skulle købe et hus, der ikke er opført, giver generelt lidt længere salgstider på noget som det her, frem for et hus der allerede står klart, forklarer Jakob Viborg Iversen.

Bygherre Niels Kjærgaard og ejendomsmægler Jakob Viborg Iversen fortæller, at de også har oplevet, at folk har været bange for, at de ikke alligevel vil kunne komme af med deres hus til den pris, det i første omgang var blevet vurderet til, da coronaen kom. Køberne har af den grund hoppet fra, siger de.

Annonce

Halvanden måned til første indflytning

Men de seneste måneder har opførelsen af de solgte boliger været i fuld gang. Og omkring 15. november flytter den første ind.

Det er Frode Nør Christensen, der for anden gang skal flytte med meget kort afstand.

- Han startede med at flytte 100 meter væk fra sit gamle hus, og venter nu på, at han kan flytte yderligere 30 meter væk. Frode kan altså dagligt følge med i, hvordan det går med byggeprocessen, fortæller Jakob Viborg Iversen.

Niels Kjærgaard viser her rundt i en af boligerne, som ikke går ned på isoleringen. Foto: Alba Quistgaard Noe

Resten af husene vil derefter være klar med 14 dages mellemrum.

- Inden jul skal vi have leveret tre-fire huse. Vi regner med, at projektet er helt færdigt om omkring et år, siger Niels Kjærgaard.

En bolig er på 120 kvadratmeter og består som udgangspunkt af to værelser, en stue, et køkkenalrum, et bryggers, toilet og et badeværelse. Huset er desuden designet sådan, at man kan tilføje et ekstra værelse, hvis man ønsker det.

Håndværkerne har arbejdet hårdt for at gøre boligerne klar til indflytning. Foto: Alba Quistgaard Noe


Selve salget er gået over al forventning til at starte med, men så var vi jo lidt uheldige, at der begyndte at gå lidt corona i det. Der er 18 grunde og ni af dem er blevet solgt.

Jakob Viborg Iversen, ejendomsmægler


Alba Quistgaard Noe var i uge 38 i praktik på Vejle Amts Folkeblad og Jelling Ugeavis, hvor hun et par dage fulgte lokalredaktør Anders Kynde. Foto: Jørgen Flindt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce