Annonce
Jelling Ugeavis

Sanne, Hjalmer og Claus drysser stjernestøv over Engelsholmkoncerten

Den årlige Engelsholm koncert finder sted 29. august. Arkivfoto: Martin Ravn
Selveste Sanne Salomonsen, Hjalmer og den højaktuelle Claus Hempler bliver årets gæstesolister, når Engelsholmkoncerten 29. august for femte år i træk sætter det nære og det musikalske i højsædet.
Annonce

Nørup: Når Engelsholmkoncerten i år for femte gang i træk kaster et helt særligt lys over det smukke hvide Engelsholm Slot, og alt der er omkring det, bliver det med intet mindre end Sanne Salomonsen, Hjalmer og Claus Hempler som gæstesolister.

Engelsholmkoncerten, der i år bliver afholdt 29. august, har sit helt eget og unikke koncept, hvor sanger og sangskriver Mads Langer, der det første år var inviteret som solist, siden 2015 har stået bag det musikalske lederskab. Sammen med forstander Jakob Bonderup tilrettelægges indholdet, Mads Langers band er det faste husorkester og gæstesolisterne ankommer altid et par dage før koncerten, hvor de i fællesskab med Mads Langer og orkestret finder ind til, hvordan koncerten skal forløbe.

Og i år bliver det altså Sanne Salomonsen, Hjalmer og Claus Hempler, som Mads Langer skal arbejde tæt sammen med.

Også i år kan man opleve det magiske lysshow på slottets facader, mens man lytter til musikken. Arkivfoto
Annonce

Mytologisk og kant på

- Jeg synes det er et rigtigt fint program vi har fået linet op. Det bliver jo nærmest ikke større med selveste Sanne Salomonsen. Hun er en legendarisk næsten mytologisk skikkelse i dansk musikhistorie, og så er der samtidig en særlig historik mellem hende og Mads Langer. Blandt andet skrev Mads sangen “Overgir mig langsomt” til Sanne Salomonsens comeback-plade i 2014, og de to været sammen i TV-programmet “Toppen af Poppen”, forklarer Jakob Bonderup, der også fremhæver, at Sanne Salomonsen i denne tid har kæmpe succes med turnéen Anne Sanne Lis. Han er fuld af beundring for Danmarks rockmama, og glæder sig til at hun kaster glans over Engelsholmkoncerten.

At også Claus Hempler bliver en del af Engelsholmkoncerten er for Jakob Bonderup noget helt særligt. Claus Hempler udkom i april med sin første dansksprogede plade “En kuffert fuld af mursten”, der af anmeldere roses til himlen og som vurderes til at blive en af årets allerbedste.

- Første gang jeg hørte hans album blev jeg fuldstændig blæst væk, lyder det fra Jakob Bonderup, der er vild med den danske crooner med referencer til blandt andet Nick Cave, Elvis Costello og David Bowie, men også danske navne som Nikolaj Nørlund, Peter Sommer og C.V. Jørgensen.

- Han er en stærk karakter og så borger han simpelthen bare for noget kunstnerisk kant, siger forstanderen.

Koncertens sidste og yngste hovednavn er Hjalmer. Hjalmer med det borgerlige efternavn Larsen pladedebuterede i 2017 med singlen "Hvis du går", der udkom 16. juni 2017. Sangen var med på Hjalmer Larsens debut-EP/LP ”Skabt til at være ung”, der udkom senere på året i november 2017 med syv sange. Før udgivelsen af mini-albummet havde Hjalmer Larsen optrådt på blandt andet Smukfest i august 2017. Han udgav i 2018 singlen "Samme fejl" skrevet sammen med sangskriveren og sangeren Basim og medvirkede med sangerinden Medina på singlen "Folk som os", skrevet af blandt andet Medina og Larsen. Han medvirker også på Kim Larsens posthume album Sange fra første sal på guitar, keyboards og sang. Han er søn af Kim Larsen.

Annonce

Under stjernerne

Engelsholmkoncerten foregår i parken syd for slottet fra klokken 19.30. Fra klokken 17, hvor parken åbner, kan man købe et udvalg af forskellig mad- og drikkevarer fra blandt andet Lisbeths Pandekager, Kaffebaren, DagliBrugsen i Nørup, Haraldskær og Bøgedal på koncertpladsen og nyde aftensmaden inden koncerten starter.

Sammen med musikken kan man opleve storslåede projektioner på slottets facade. Koncerten varer frem til klokken 22.30, og atter i år vil der være uddeling af legater v. Mads Langer.

Om stjernerne vil stråle på aftenhimlen under koncerten, vides endnu ikke. Men hvad gør det, når blot de musikalske af dem formår at funkle.

Billetter og mad kan købes via Ticketmaster og link hertil kan findes på www.engelsholm.dk/kalender/engelsholmkoncerten

Sanne Salomonsen er den ene af de to gæstesolister, der deltager i dette års Engelsholmkoncert. Arkivfoto: Christina Møgelvang Mosegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce