Annonce
Jelling Ugeavis

Se billeder: Maskinerne arbejder på Jellings nye kunstgræsarena

Firmaet Winther Sport & Fritid står for at anlægge banen. Foto: Mette Mørk
Opvisningsbanen ved Gormshallen i Jelling er ved at blive omdannet til et stort kunstgræsanlæg.
Annonce

Jelling: Et stort kunstgræsanlæg er på vej ved Gormshallen i Jelling.

Maskinerne er rykket ind, og her skal de arbejde frem til starten af 2020, når banen efter planen er klar til brug.

- Oprindelig havde vi et kæmpeprojekt i støbeskeen, men det er ikke lykkes os at samle så mange penge ind som håbet, så vi har ændret lidt i planerne. Det betyder dog ikke, at det bliver et skrabet projekt. Det bliver bare et andet projekt med andre fordele, siger han.

Den mest mærkbare ændring bliver placeringen. Oprindelig var det meningen, at banen skulle være på "Flyveren" (banerne længst bag Gormshallen), men den bliver i stedet på opvisningsbanen.

- Det er med til at skabe liv omkring Gormshallen, hvor det vil give en sammenhængskraft. Det ville vi ikke have oplevet, hvis anlægget skulle ligge på "Flyveren". Nu kan folk nemmere følge med og være en del af det, siger Steen Petterson.

De mangler penge

Til at finansiere Jellings nye kunstgræsarena er der kommet store bidrag fra blandt andre Vejle Kommune, Jelling Musikfestivals Fond og Jelling Sparekasses Fond.

Men gruppen bag kunstgræsprojektet er ikke helt i mål i forhold til finansieringen. Derfor søges lokale bidrag fra borgere og firmaer i lokalområdet.

Projektet kan støttes via en støtteindsamling oprettet hos DBU, hvor indbetalte beløb er fradragsberettiget.

Annonce

Mere end fodbold

I den oprindelige plan var der lavet plads til to 11-mandsbaner, men det nedjusteres til én 11-mandsbane, som kan laves om til to 8-mandsbaner. Derudover laves en multibane på 20x25 meter med kort underlag og en tribune. Her kan spilles fodbold, håndbold, hockey eller basketball.

Dertil etableres en sprintbane ude i siden, en såkaldt driblebane samt fire fodtennisbaner, der både kan bruges i forbindelse med fodboldtræning og i fritiden. Hele anlægget bliver omgivet af lysmaster, så det også kan benyttes, når det er mørkt.

I den første plan var der desuden gjort plads til to baner, hvor der kunne spilles padel tennis. Men de bliver ikke til noget i denne omgang.

Budgettet for etableringen af Jellings nye kunstgræsarena er cirka 4 millioner kroner.

Remon Saada fra Jelling EL-Tekniq har fået opgaven med at sætte lys på den nye kunstgræsbane og er ved at trække strøm under den nye bane. Foto: Mette Mørk
Kunstgræsanlægget kommer primært til at bestå af en stor 11-mandsbane, men der bliver også plads til en multibane samt fire fodtennisbaner. Foto: Mette Mørk
Oprindelig skulle kunstgræsbanen anlægges på "Flyveren". Men planerne er lavet om, og der skal i stedet være kunstgræs på opvisningsbanen tæt ved Gormshallen. Foto: Mette Mørk
Kunstgræsbane på vej ved Gormshallen. Foto: Mette Mørk
Kunstgræsbane på vej ved Gormshallen. Foto: Mette Mørk
Kunstgræsbane på vej ved Gormshallen. Foto: Mette Mørk
Kunstgræsbane på vej ved Gormshallen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce