Annonce
Jelling Ugeavis

Selv kirken er lukket - og låst af

Kirken i Jelling må sammen med landets øvrige kirker lukke ned på grund af coronavirus. Arkivfoto: Anders Kynde
Helt modsat af, hvad kirken ellers gør i krisesituationer, må alle landets kirker lukke ned for aktiviteterne og låse kirkerne af. Dog kan bryllupper, begravelser, bisættelser og dåb stadig afholdes.
Annonce

Jelling og omegn: I disse uger vil det ikke være muligt at besøge kirkerne i Jelling, Kollerup, Ildved, Hvejsel og Vindelev - eller nogle af landets øvrige kirker.

Det sker for at bakke om myndighedernes beslutning om at undgå spredning af coronavirus. Dermed er der ingen gudstjenester eller andre kirkelige arrangementer den kommende tid. I første omgang gælder det for resten af marts måned.

- Jelling Kirke følger naturligvis regeringens pålæg og anbefalinger for at undgå spredning af coronavirus og dermed passe på de mest udsatte grupper og på hospitalsvæsnet. Derfor er der i resten af marts måned ingen gudstjenester. Kirkens andre aktiviteter i perioden er også alle aflyst: Kor, eat and sing, babysalmesang, film med mening og momento, fortæller Kristian Bøcker, sognepræst i Jelling Kirke. Konfirmationsundervisningen aflyses også i marts, men planlægger som det ser ud nu at afholde konfirmationerne som planlagt. - Dåb, vielser, begravelser og bisættelser vil blive gennemført efter aftale. Det bliver i alle tilfælde mindre og mere private ceremonier, oplyser sognepræsten.

Annonce

Præster stadig kontaktes

I første omgang blev det meldt ud, at kirkerne stadig ville være åbne, men kort efter blev det besluttet at låse dørene.

- Ja, vi må desværre også lukke og låse kirken, som vi ellers lægger sådan vægt på altid er åben. Det er efter påbud fra de højere magter – biskop og provst – og jeg mener, det er rigtig fornuftigt. Træls, men fornuftigt! Det handler om at passe godt på de udsatte grupper og på det hospitalsvæsen, som skal klare det her. Så må vi andre blive hjemme i lønkammerat, som Vor Herre kaldte det. Har man behov for at tale med en præst, kan kirkens præster altid kontaktes pr. mail eller telefon, forklarer Kristian Bøcker.

Har man i brug for at tale med en præst, er man altid velkommen til at kontakte kirkens præster: Birgitte Møldrup, tlf. 75 87 15 28, Gitte Sandager Bjerre, tlf. 75 87 33 22 eller sognepræst Kristian Bøcker, tlf. 20 98 52 10.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce