Annonce
Jelling Ugeavis

Skide godt, Egon: Kom til filmforedrag med Olsen Banden-ekspert

Med udgangspunkt i sit storværk "Olsen Banden", som udkom i sidste år, tager Christian Monggaard publikum med tilbage til filmseriens begyndelse. PR-foto
Annonce

Jelling: Filmene om Olsen Banden har en helt unik position i dansk kulturhistorie og indtager de tre første pladser over de bedst sælgende danske biograffilm nogensinde. Byens Hus i Jelling fejrer onsdag aften 23. oktober forbrydertrioen, som sidste år havde 50-års jubilæum, med et underholdende filmforedrag med filmkritiker og forfatter Christian Monggaard og viser efterfølgende klassikeren "Olsen Banden ser rødt".

Med udgangspunkt i sit storværk "Olsen Banden", som udkom i sidste år, tager Christian Monggaard publikum med tilbage til filmseriens begyndelse på et hotelværelse i Paris, hvor Erik Balling og manuskriptforfatter og scenograf Henning Bahs over øl og smøger i deres franske skriveværksted kom på idéen til den allerførste film.

Forfatter- og filmaftenen er arrangeret af Jelling Bibliotek i samarbejde med Byens Bio, og arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Foredrag og film foregår fra kl. 18.30 til kl. 21.30. Man kan bestille billetter på vejlebib.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce