Annonce
Jelling Ugeavis

Sognehus lukker - midlertidigt

I Gormsgade ligger Jelling Sognehus lige over for kirken. Fra torsdag 27. februar til tirsdag 31. marts lukkes huset ned, da ventilationssystemet skal udskiftes. Arkivfoto: Leif Baun
Jelling Sognehus, som blev indviet i 2016, lukkes ned i godt en måneds tid. Årsag: et nyt ventilationsanlæg skal installeres.
Annonce

Jelling: Det ventilationsanlæg, der for fire år siden blev installeret i Jelling Sognehus, har ikke været godt nok.

Derfor skal det nu skiftes ud med et nyt og bedre anlæg, og det betyder, at sognehuset lukkes ned fra torsdag 27. februar til tirsdag 31. marts.

- Da der blandt andet skal bores gennem den beton, der adskiller etagerne, har menighedsråd, ansatte og entreprenør vurderet, at det går lettest for alle parter, hvis håndværkerne har sognehuset for sig selv undervejs i arbejdet, siger Kristian Bøcker, sognepræst i Jelling Kirke.

Han fortæller, at det særligt har været om sommeren, at han og de øvrige ansatte har mærket manglerne ved det hidtidige ventilationsanlæg.

- Det har overrasket os, at indeklimaet bliver meget varmt om sommeren i sognehuset. Det har været værst på første sal, hvor kontorerne er. Når der er over 30 grader på kontoret, er det lige festligt nok, og det har simpelthen været for varmt, siger sognepræsten.

Annonce

Nødvendig udskiftning

Prisen for det nye ventilationsanlæg bliver 1,1 millioner kroner.

- Det er mange penge, men det er desværre nødvendigt. Det, vi fik lavet i 2016, var for lille. Som det er med mange byggerier, er der ting, der bliver dyrere, og det var der også i forbindelse med byggeriet af Jelling Sognehus. Derfor måtte man spare nogle steder, og et af de steder var på ventilationen. Set i bakspejlet er det selvfølgelig ærgerligt, men det skulle jo også hænge sammen, forklarer Kristian Bøcker.

Den samlede pris på byggeriet af sognehuset i 2016 endte på omkring 24,4 millioner kroner.

Annonce

Personale kan stadig træffes

Mens sognehuset er lukket den kommende måned vil kirkens medarbejdere stadig være at træffe - både på telefon, på mail og i den normale åbningstid på kirkekontoret: tirsdag og torsdag klokken 10-12 – i graverhuset på Herningvej 8.

Sognehusets aktiviteter og arrangementer er i perioden lagt forskellige andre steder. Det fremgår af kirkens hjemmeside.

Det første arrangement, der berøres, er foredraget med journalist, forfatter og radiovært Esben Kjær torsdag 27. februar klokket 19.30. Foredraget er flyttet til Kongernes Jelling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce