Annonce
Jelling Ugeavis

Sol, airtrack og havetrampoliner: Jellings gymnaster springer ud i den friske luft

De unge fra JfS Gymnastik har indtaget en ejendom på Grangaard Allé for at dyrke idrætten udenfor i grupper på maksimalt 25 personer.

Jelling: De rytmiske gymnaster løber frem og tilbage på gruset i gårdspladsen, mens lyden af højt og tempofyldt popmusik blæser ud af højttaleren.

I baghaven springes der på livet løs. En gammel airtrack (oppustelig springmadras, red.) er rullet ud, og to havetrampoliner er hevet frem fra vinterhiet.

Forrest ses de tre instruktører Markus Tamberg, Mathias Graversen og Cristoffer Boldes, mens Alex Bojstrup, John Tamberg og Christian Mols står i baggrunden. Foto: Anders Kynde

Ja, man må være kreativ for at dyrke gymnastik, når coronarestriktionerne kun gør det muligt at udfolde idrætten udendørs. Men man må udnytte de muligheder, man har, og få det bedste ud af dem. Og det er lige præcis tilfældet hos JfS Gymnastik, der har rykket træningen fra Gormshallen og hjem til instruktørerne Christian og Lise Mols på Grangaard Allé.

- Efter det blev tilladt at arrangere udendørs idræt igen, skyndte vi os at holde et onlinemøde for at finde ud af, hvordan det kunne lade sig gøre atter at dyrke gymnastik i foreningen. Heldigvis har vi lært at tage hurtige beslutninger under coronatiden. Normalt er vi altid indenfor i Gormshallen, så vi måtte tænke lidt anderledes, forklarer Christian Mols.

Der er knap 80 deltagere i alt på juniorholdet fordelt på spring og rytmisk gymnastik. For at overholde restriktionerne er de delt op i flere hold, så der maksimalt er 25 personer samlet ad gangen.

Annonce

Fokus på sammenhold

Under coronanedlukningen har foreningen forsøgt at holde sig i gang med online-gymnastik, sådan at de unge kunne øve bag computerskærmene. Det var langt fra optimalt, og deltagelsen var på ingen måder skyhøj.

Men da instruktørerne for nylig inviterede til den første udendørs træning, var opbakningen kolossal.

En gårdsplads kan også benyttes til rytmisk gymnastik. Foto: Anders Kynde

- Der var kun tre-fire stykker, der havde meldt afbud. Det siger lidt om, hvor meget de unge ønsker at komme væk fra skærmene og ud at bevæge sig - og ikke mindst være sammen med hinanden igen, fortæller instruktør John Tamberg.

- Det primære formål er derfor også, at de unge oplever sammenhold og fællesskab igen. Forholdene er bedre inde i en hal, når man dyrker gymnastik, så nu handler det om at have det sjovt og få sig rørt. Vi kunne også se, at de fleste var lidt rustne første gang efter genåbningen, men allerede anden gang var der store fremskridt, fortsætter John Tamberg.

Annonce

Håber på opvisning

Foråret er normalt lig med opvisninger for gymnasterne. Men selvom den sædvanlige gymnastikopvisning i Gormshallen er aflyst for andet år i træk på grund af corona, håber JfS Gymnastik alligevel, at der opstår en mulighed for at vise familien og vennerne, hvad de kan.

- Så må vi bare rykke opvisningen udenfor, foreslår Christian Mols med et smil.

Hvor længe, gymnasterne træner på hans matrikel, er uvist. Måske rykker de op til arealerne udenfor Gormshallen, hvis det kan lade sig gøre. Men også det er uvist - ligesom meget andet i denne coronaramte verden.


JfS Gymnastik er rykket udenfor for at dyrke spring- og rytmegymnastik. Foto: Anders Kynde
JfS Gymnastik er rykket udenfor for at dyrke spring- og rytmegymnastik. Foto: Anders Kynde


Forholdene er bedre inde i en hal, når man dyrker gymnastik, så nu handler det om at have det sjovt og få sig rørt

John Tamberg, instruktør
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce