Annonce
Jelling Ugeavis

Stor og gribende nyindspilning af pigeklassikeren Little Women

Den amerikanske forfatter Louisa May Alcott skrev romanen Pigebørn (1868) om vildbassen Jo og hendes tre søstre. En ny filmatisering kan ses i Byens Bio. PR-foto
Annonce

Jelling: Mange biografgængere har ventet med spænding på den nyeste filmatisering af den klassiske pigeroman Little Women, på dansk Pigebørn.

Filmen foregår under den amerikanske borgerkrig, men det er ikke en krigsfilm med scener fra fronten. Det er en film, der handler om de tilbageblevne kvinder og pigebørn, der må få en dagligdag til at hænge sammen uden deres mænd, fædre eller brødre. Samtidig er det en "Coming of age"-film – altså en film om at blive voksen.

Der er mange fine kvindelige skuespillere i filmen, der handler om fire søstre og deres oplevelser og udvikling under borgerkrigen. Hovedrollen som Jo spilles af Saoirse Ronan, der også medvirkede i instruktøren Greta Gerwigs prisbelønnede film Ladybird. På rollelisten ses endvidere Emma Watson og Meryl Streep. Der er dog også en ung mand med en vigtig rolle i filmen, nemlig søstrenes ven og nabo Laurie, spillet af Timothee Chalamet (Call Me by Your Name, 2017).

Eftersom det er en rigtig klassiker, der er blevet filmatiseret har Bog og Bio valgt at lave et særligt arrangement onsdag den 10. juni ved forestillingen. Den aften vil der inden filmen være et oplæg om romanen fra 1868. Det foregår i biografen, og der er adgang for alle, med almindeligt billetsalg.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

Annonce

Trylleri

Weekendens eftermiddagsforestilling stiller et svært spørgsmål i alfe-animationsfilmen Fremad.

Er det en god ide at forsøge at genoplive sin afdøde far? Eller skal man hellere bruge trylleri og magiske evner på noget mere nærværende?

Jyllands-Postens filmanmelder er optaget af filmens menneskelige budskab: "Eventyret er medrivende og spændende, og moralen rammer dybt i hjertekulen og minder om, at vi skal huske at se os omkring i stedet for blindt at savne."

På trods af det alvorlige tema kalder BT filmen for en af Pixar-studiernes sjoveste!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Nyt navn skal bide sig fast

Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce