Annonce
Jelling Ugeavis

Superhelte i Byens Bio: Joker og Thor træder frem i Gotham City og Asgård

Joaquin Phoenix spiller rollen som Joker.
Joker og Thor er fremtrædende figurer i hver deres mytologiske univers: Gotham City i det amerikanske tegneserieunivers, og Asgård i den nordiske gudeverden.
Annonce

Jelling: Den amerikanske superheltefilm "Joker" foregår i Gotham City, egentlig Batmans by, men i denne film fortælles historien om Joker med det borgerlige navn Arthur Fleck. Gotham Citys gader hærges af kriminalitet og apati, der er spændinger mellem underklassen og de velhavende, og byens borgmesterkandidat Thomas Wayne går til valg på at få ryddet op i byen.

Midt i det hele bor den mentalt ustabile Arthur Fleck sammen med sin mor. Han kæmper for at finde sin plads i mængden og forsøger at slå igennem som komiker. Han strejfer rundt i de mørke gader iført to forskellige masker. Den mask, han dagligt maler på ansigtet i sit job som klovn, og den anden han aldrig kan tage af. Hans tilværelse og skæbne ændres da han gøres til omdrejningspunkt for byens uroligheder.

Instruktøren Todd Philips er lykkes med at skabe en vildt spændende film, der både er et tegneserieeventyr og en moderne skildring af et samfund på vej i opløsning og vanvid.

Joaquin Phoenix har i rollen som Joker fuldstændig væltet publikum og anmeldere omkuld med sin præstation. Chr. Monggaard (Information) skriver: "Joaquin Phoenix leverer en blændende præstation som Arthur Fleck/Joker. Den 44-årige skuespiller vrider og vender sin krop, som var han besat – af Arthur, af Jokeren, af det vanvid og alle de dæmoner, som plager den stakkels mand. Det er længe siden, at jeg har set en skuespiller kaste sig så uforfærdet ud i mørket, som Phoenix gør i Joker."

Valhalla er en filmatisering af Peter Madsens tegneserie.
Annonce

Stormfuld rejse

Det nordiske mytologiske univers er kendt af de fleste danskere, og det er Valhalla også. Peter Madsen tegnede og fortalte i 15 hæfter fra 1979 og fremefter om Valhalla, guder og mennesker. Tegneserien gav stof til animationsfilmen af samme navn fra 1986. Nu er der lavet en filmatisering med rigtige skuespillere – og en god portion computeranimation, blandt andet af Fenrisulven.

I filmen "Valhalla" kommer vikingebørnene Røskva og Tjalfe på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla. Da tordenguden Thor og hans blodsbror Loke besøger Midgård, tager de Tjalfe og Røskva med sig tilbage til Asgård som tjenere. Guderådet i Valhalla, asernes højborg, er dog i opløsning, og samtidig trues asalivet af både jætternes og Fenrisulvens færden i skovene. Da Tjalfe en dag tages til fange af jættehøvdingen Udgårdsloke, er det op til Røskva at overtale aserne til at redde ham og samtidig redde verden fra Ragnarok.

Ugens helt særlige tilbud er Søndagsklassikeren: Roman Polanskis "Chinatown" (1974) der vises søndag eftermiddag. "Chinatown" var filmen, der sendte Jack Nicholson til tops i Hollywood. Et begsort kriminaldrama – og en hyldest til den eviggrønne film noir-genre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce