Annonce
Jelling Ugeavis

Tæt løb mellem Jellings to førende ejendomsmæglere i nyt rekordår

Grangaard Allé 22 blev handlet for det højeste beløb i 2019 i Jelling. I 2020 er Grangaard Allé 18 blevet handlet for det femtehøjeste beløb i byen. Arkivfoto: Mette Mørk
Hushandlerne fortsatte ufortrødent i Jelling i 2020, selvom coronakrisen skabte usikkerhed i løbet af året. Nybolig og Realmæglerne havde næsten lige mange salg.

Jelling: Flere solgte boliger, stigende kvadratmeterpriser og kortere liggetider.

Livet som ejendomsmægler i Jelling var i 2020 endnu et år med nye rekorder. Og det var på trods af coronavirussens indtog, som kortvarigt satte boligmarkedet i stå i foråret, men som hurtigt fandt tilbage til et endnu højere niveau end tidligere.

- Det har været et fantastisk år på boligmarkedet. Vi havde 14 dage i marts, hvor alle frygtede en ny finanskrise. Da de 14 dage var gået, har pilen kun peget op ad, og vi har haft rigtig travlt, lyder det fra Steffen Tornvig, der er indehaver af Nybolig i Jelling.

Villaer og rækkehuse indgår i statistikken. Tabel: Anders Kynde

En lignende oplevelse har den nærmeste konkurrent, Realmæglerne, haft. Her kan indehaver Jakob Viborg Iversen ligeledes se tilbage på et forrygende år.

- Vi har kun haft nogle enkelte situationer med folk, der har trukket deres køb tilbage på grund af usikkerhed om jobsituationen på grund af coronakrisen. Men det kan kun tælles på en hånd. Til gengæld har vi oplevet mange tilfælde med flere interesserede købere til de samme ejendomme, hvilket har genereret hurtigere salg og ingen afslag i prisen, fortæller Jakob Viborg Iversen som forklaring på de stigende kvadratmeterpriser og kortere liggetider.

Steffen Tornvig forventer, at boligmarkedet fortsætter i samme stil i 2021. Arkivfoto: Anders Kynde

Steffen Tornvig nævner også en anden årsag til, at boligmarkedet ikke har været påvirket af coronakrisen.

- Vi har en vanvittig lav boligrente. Under finanskrisen var renten omkring syv procent. Nu snakker vi mellem en halv og en hel procent, og det gør en kæmpe forskel. Samtidig har køberne været gode til at lægge penge til side, så de har været godt stillet, forklarer ejendomsmægleren, som har kontor på Gorms Torv 3 i Jelling.

Annonce

Tæt løb

Nybolig og Realmæglerne har de seneste 12 måneder siddet på langt størstedelen af markedet i Jelling. Ifølge en opgørelse på Boligsiden.dk fra sidst i december 2020 har Realmæglerne gennemført 45 salg, mens Nybolig har registreret 44 salg det seneste år. På tredjepladsen ligger EDC i Tørring med 13 salg i 7300 Jelling.

Kigger man udelukkende på villasalget, har Nybolig haft 45 procent af markedsandelen - Realmæglerne har haft 32 procent. Til gengæld har Realmæglerne stået bag 76 procent af handlerne, når man kigger på solgte helårsgrunde. En del af disse har været i forbindelse med det nye projekt Frejas Have ved Vejlevej.

- Frejas Have har været en rigtig god forretning. Ud af 18 grunde er der solgt 10, mens tre af dem i øjeblikket er reserveret, så der er reelt set kun fem grunde tilbage, fortæller Jakob Viborg Iversen fra Realmæglerne.

Annonce

Færre boliger til salg

De to ejendomsmæglerne har store forventninger til boligsalget i 2021 i Jelling.

- Vi har en fornemmelse af, at den gode aktivitet fortsætter. Det er selvfølgelig svært at spå, om man kan blive ved med at få stigende priser, for træerne gror ikke ind i himlen. Vi har set tilfælde, hvor boliger bliver solgt over markedsniveau, men generelt snyder markedet ikke, mener Steffen Tornvig.

- Den største udfordring lige nu er, at der er færre og færre boliger at finde på markedet. I Vejle Kommune var der cirka 1600 boliger til salg 1. januar 2020, men her et år senere er der under 1100 boliger til salg, lyder det fra Jakob Viborg Iversen.

I skrivende stund er der 93 boliger til salg i 7300 Jelling. Tidligere i 2020 var dette tal over 110 boliger.


Vi har kun haft nogle enkelte situationer med folk, der har trukket deres køb tilbage på grund af usikkerhed om jobsituationen på grund af coronakrisen.

Jakob Viborg Iversen, Realmæglerne


Projektet Frejas Have har været en stor succes, fortæller ejendomsmægler Jakob Viborg Iversen (til venstre), som her står sammen med Thomas og Niels Kjærgaard fra firmaet Runex, der står bag Frejas Have. Arkivfoto: Alba Quistgaard Noe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce