Annonce
Jelling Ugeavis

Til angreb med skjold og sværd: Daniel og Henriette slås som de gamle vikinger

Jelling får snart en ny forening, hvor der skal kæmpes med sværd og skjold, som man gjorde i vikingetiden. Her ses en af foreningens stiftere Daniel Poulsen i kampuniform. Foto: Foreningen Ravns Hird
Der skal kæmpes med skjold og sværd i Jellings nye forening Ravns Hird, som er inspireret af vikingetiden.

Jelling: Der er ikke noget rollespil over Jellings nyeste forening. Der er til gengæld masser af vikingeislæt, våben og kraft.

Foreningen Ravns Hird er klar til at se dagens lys, og oversat til nudansk betyder det Ravns hær. Der er nemlig tale om en vikingekampgruppe, som er en sportsgren med et historisk islæt. Men som foreningens stiftere pointerer, har det intet med rollespil at gøre.

- Der er tale om en seriøs sportsgren, og vi kæmper med rigtige våben. Af samme grund skal man også være fyldt 18 år, før man får lov til at deltage, siger Henriette Taaning, som har stiftet foreningen med sin mand Daniel Poulsen.

Annonce

Parret bor i Jelling med deres tre sammenbragte børn og endnu en lille en på vej. Familien har i mange år dyrket kampsporten, men har måttet køre langt for at komme til træning.

- Der er ikke nogle tilbud på den her type sport i området. Vi plejer at køre til Fyn. Derfor vil vi gerne skabe et forum for det her i Trekantområdet med hovedsæde i Jelling, siger Henriette Taaning.

En anden form for sport

Selvom vikingekampsport er en seriøs sportsgren, adskiller den sig på mange måder fra andre traditionelle sportsgrene såsom fodbold og håndbold.

- Vi har én ugentlig træning og træner i helt almindeligt træningstøj. Men vi har ikke kampe hver weekend med matchende uniform, som man har i andre sportsgrene, siger Daniel Poulsen.


Der er tale om en seriøs sportsgren, og vi kæmper med rigtige våben. Af samme grund skal man også være fyldt 18 år, før man får lov til at deltage.

Henriette Taaning


Til gengæld træner man op til sommerens mange vikingemarkeder, hvor man kæmper i store slag mod andre kampgrupper. Og det giver en helt særlig stemning.

- Det fællesskab, der er i at mødes til de her markeder og kæmpe som gjaldt det ens liv, for bagefter at grine og hygge med sine modstandere, det kan bare noget helt særligt. Når vi er til kamp, er vi jo også iført rigtige kampuniformer, som dem, de bar i vikingetiden, siger Henriette Taaning.

Annonce

Rigtige sværd

I vikingekampsport kæmpes der med rigtige våben, hvilket kræver hård træning og øvelse.

- Når man møder op til første træning, får man ikke et rigtigt sværd i hånden. Vi starter med pinde, og når man så har lært reglerne og kan mestre dem, kan man få lov til at kæmpe med rigtige sværd, siger Daniel Poulsen.

Selvom der er tale om rigtige våben, er der dog ikke tale om en farlig sportsgren.

- Selvfølgelig er der risiko for skader, og man kan sagtens få en del blå mærker, men det er ikke anderledes end de skader, man kan få på en håndboldbane eller andre steder. Så det er en seriøs sport, men mest er det bare sjovt, fortæller Henriette Taaning.

Det er blandt andet disse våben, som der bliver kæmpet med i den nye forening Ravns Hird. Sværdene er af stål og ikke skum eller træ som i rollespil. Foto: Foreningen Ravns Hird

Ifølge Daniel Poulsen er vikingekamp en gentlemansport.

- Det handler ikke bare om at tæske løs på sin modstander. Det er for eksempel strengt forbudt at ramme hovedet, og gør man det, er man ude med det samme. Der findes også forskellige versioner af kampsporten, og vi dyrker også dét, der hedder western style, som er den mere bløde version, siger Daniel Poulsen.

Annonce

Samarbejde med Kongernes Jelling

Navnet Ravns Hird er inspireret af en helt bestemt person fra vikingetiden, og det er ikke tilfældigt.

- Vi har opkaldt vores forening efter Tue Ravneunge, som efter sigende var en af dronning Thyras mest betroede mænd. Der findes desværre ikke så meget information om ham, men han siges at have rejst mindst tre af runestenene og var betydningsfuld. Han havde sin gang i Jelling, og vi er derfor hans hær, siger Henriette Taaning.

Ravns Hird skal samarbejde med Kongernes Jelling, som er meget positive overfor den nye forening.

- Vikingekampsport er jo meget i tråd med dét, museet formidler, og vi håber da, at vi to parter kan bruge hinanden, og at vi måske kan hjælpe dem med at formidle, hvordan vikingerne trænede til kamp i sin tid, siger Henriette Taaning.

Der er informationsmøde i foreningen 1. september, hvor man kan høre meget mere om kampsporten og selve foreningen. Kort tid efter vil der være generalforsamling, hvor foreningen endeligt vil blive stiftet.

- Lige nu har vi ikke gjort os så mange tanker om medlemstal. Vi håber bare, at vi er minimum fem personer, for det er dét, som skal til for at få foreningen op at køre. Men på sigt håber vi selvfølgelig, at vi vil have en stor hird af kampklædte mænd og kvinder i Jelling, siger Henriette Taaning.

Man kan læse mere om foreningen på ravnshird.wixsite.com.

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

De udenlandske gæster blev væk: Alligevel blev det en god sommer i Jelling

Annonce