Annonce
Jelling Ugeavis

Tina laver kunst for at slappe af

En tegning som denne har taget omkring fire måneder at lave, fortæller Tina Mols Mikkelsen. Foto: Anders Kynde
Den aktuelle udstilling af malerier og tegninger på Højagercentret er med 40-årige Tina Mols Mikkelsen som kunstneren bag.
Annonce

Jelling: Det er primært i naturen, at Tina Mols Mikkelsen henter sin inspiration, når hun er i sit kunstneriske univers.

Dette kan ses i flere af hendes malerier og tegninger, men der er også et maleri af eksempelvis det kendte franske bygningsværk Eiffeltårnet.

- At lave kunst er enormt afstressende og terapeutisk for mig. Jeg gør det gerne et par timer hver dag, og på mange måder har det den samme effekt som at læse bøger eller strikke, fortæller Tina Mols Mikkelsen, der har arbejdet professionelt og på hobbyplan med kunst, siden hun var 20 år.

Lige nu er hun aktuel med en ny udstilling på Højagercentret, hvor hun udstiller omkring 20 malerier og tegninger. De ældste værker er fra 2004, og de nyeste er lavet færdige her i 2020.

Tegningerne og malerierne er udstillet på Højagercentret frem til udgangen af april. Foto: Anders Kynde
Annonce

Ligger i generne

Tina Mols Mikkelsen er opvokset i Jelling og har gået på Bredagerskolen. I dag bor hun på Uhrhøj med sin mand og deres to børn.

Men faktisk er Tina Mols Mikkelsen ikke født i Danmark. For da hun var to måneder gammel, blev hun adopteret til landet fra Chile, hvor hendes biologiske familie stadig bor i dag.

- Jeg har siden været i kontakt med min biologiske familie fra Chile, og det har vist sig, at både min mor og mine fire søskende arbejder som kunstnere. Så den kunstneriske interesse er vist noget, der ligger i generne, siger hun.

Annonce

Særligt indtryk

Det er ikke første gang, at Tina Mols Mikkelsen udstiller sin kunst på Højagercentret, hvor hun også har haft en tilknytning, idet hendes farmor og mormor er tidligere beboere på plejecentret.

Derudover har hun også en relation til Bodil Dupont, som sammen med Per Rahbek står for at finde de kunstnere, der vil udstille deres værker på Højagercentret. Således er Bodil Dupont tidligere lærer på Bredagerskolen, hvor Tina Mols Mikkelsen har været elev.

- Jeg har kun haft Tina som elev en enkelt gang, og det var engang, jeg var vikarlærer i formning. Selvom det kun var enkelt time, nåede hun at gøre et stort indtryk på mig, da jeg kunne se, at hun havde talent for billedmageriet, fortæller Bodil Dupont.

Som bonusinfo kan det nævnes, at Bodil Dupont har boet i samme hus på Vibevej, hvor Tinas forældre i dag bor.

- For fire år siden var jeg med til at samle ind til Dansk Flygtningehjælp. Da jeg kommer til vores gamle hus på Vibevej, bliver jeg inviteret indenfor og vist rundt i huset. Og her er det så, at jeg opdager Tinas malerier på væggene, siger hun.

Vil du også se Tina Mols Mikkelsens kunst på Højagercentret, er det muligt frem til 30. april.

Tina Mols Mikkelsen er opvokset i Jelling, men bor i dag bor på Uhrhøj med sin familie. Foto: Anders Kynde
Bodil Dupont nåede i sin tid som lærer på Bredagerskolen at være lærer for Tina Mols Mikkelsen én enkelt gang, da hun var vikar i formning. Selvom det kun var kort tid, nåede Tina Mols Mikkelsen at gøre et stort indtryk på vikaren. Foto: Anders Kynde
Tina Mols Mikkelsen laver både malerier og plakater. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce