Annonce
Jelling Ugeavis

Top 5: Her er de mest instagrammable spots i Jelling og omegn

Mange turister og gæster vælger at lægge billeder op på Instagram, når de har besøgt Jelling. Vi har set nærmere på de mest Instagram-værdige steder i området. Foto: Anders Kynde
Førstepladsen kommer ikke som den store overraskelse, men hvor bliver der ellers taget flest billeder fra Jellingegnen til det sociale medie Instagram? Se de mest populære steder her.

Jelling: Bor du i Jelling-området, kender du formentlig til de flotte natur- og kulturperler, som egnen byder på. Monumenterne, museet, skoven og søen for at nævne nogle af de mest yndede udflugtsmål.

Men hvilke steder er egentlig de mest populære i lokalområdet, hvis man tyr til Instagram?

Det har vi undersøgt nærmere ved at søge på de hashtags, der trender mest blandt de Instagram-brugere, der har taget billeder fra Jellingegnen. Ved at benytte et hashtag i billedbeskrivelsen, bliver billedet synligt, hvis man søger efter det samme hashtag. For eksempel kan man skrive #jellingstenene under et billede af Jellingstenene.

Annonce

På den måde er det muligt søge billederne frem og dermed rangere, hvilke steder der er mest populære at fotografere i Jelling og omegn, ifølge Instagram-profilerne.

Men inden vi går i gang med top 5-listen, er det vigtigt at nævne en detalje: Det suverænt mest populære hashtag er #kongernesjelling, men da dette også benyttes af mange brugere som en generel betegnelse for Jelling frem for at handle specifikt museet, der som bekendt har navnet Kongernes Jelling, er dette hashtag ikke inkluderet i listen.

1 Jellingstenene

Billeder af Danmarks dåbsattest er Jelling-gæsternes mest populære bidrag til Instagram. Foto: Anders Kynde

Normalt er gamle sten ikke det mest sindsoprivende at se billeder af, men i Jelling er der en helt særlig undtagelse. For ikke overraskende er det billeder af de to runesten, som Instagram-brugerne helst vil vise frem for deres følgere, når de har været på visit i Jelling.

Ofte er billederne taget som selfies, så brugeren står forrest i billedet med stenene i baggrunden. Den mest fremtrædende runesten på billederne er naturligvis den store af slagsen - bedre kendt som Danmarks dåbsattest.

Førstepladsen deles med Jelling Kirke, som er repræsenteret i stor stil med billeder fra alskens vinkler indefra og udefra. En helt særlig klassiker er at stille sig op på Sydhøjen og tage en selfie med den hvide kirke og de store runesten i baggrunden.

2 Brandbjerg

Det summer af liv på Brandbjerg Højskole, og det kan også mærkes på Instagram, hvis man søger efter hashtagget #brandbjerg. Arkivfoto: Mette Mørk

Med hundredvis af kursister om året har Brandbjerg Højskole et stort publikum, der ofte er leveringsdygtig med billeder til Instagram. Særligt de unge elever er aktive på det sociale medie med billeder og videoer fra højskolelivet.

Men Brandbjerg Højskole er også kendt for den flotte natur, der er omkring skolen. Og med Grejsdalstien, shelters og mountainbikerute i baghaven er der mange gode og flotte motiver til Instagram-albummet.

3 Fårup Sø

Vikingeskibet Jelling Orm har hjemme i Fårup Sø. Arkivfoto: Mads Hansen

På tredjepladsen finder vi den idylliske sø, der er omkranset af flot natur og velbesøgte forretninger, såsom campingpladsen, iskiosken og put and take-søen.

Her behøver du ikke være en mesterfotograf for at få taget et flot billede til både det fysiske og det digitale fotoalbum. Vikingeskibet, der pryder søen fra maj til september, plejer som regel at være sikkert motiv til at omkranse idyllen, stemningen og historien i området.

4 Jelling Skov

Naturen i Jelling Skov er et mesterværk. Arkivfoto

Trænger du til at gå, cykle eller løbe en tur, er der altid et væld af muligheder i Jelling Skov. Det gælder stort set hele året rundt, hvor man kan følge årstidernes skiften i det kuperede landskab.

Flotte naturbilleder er altid et hit på sociale medier, og derfor er Jelling Skov naturligvis også at finde på denne liste.

5 Pandekagehuset

Sandra Hammer Hermansen er indehaver af Pandekagehuset i Jelling, hvor man også bruger meget krudt på at skabe indhold til sociale medier. Arkivfoto: Mette Mørk

For mange spisesteder er det en del af markedsføringsstrategien at skabe æstetiske madoplevelser. Det skal blandt andet inspirere kunderne til at dele billeder af maden med deres venner på eksempelvis Instagram. Og da vi som mennesker påvirker hinanden med, hvad vi smider op på sociale medier, er et lækkert madbillede god (og gratis) reklame for spisestedet.

Det er man naturligvis bevidst om hos Pandekagehuset i Gormsgade, hvor et billede af en flot serveret pandekage eller en belgisk vaffel med is kan få de fleste til at savle bag mobilskærmene.

Annonce
Annonce
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Annonce
Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Jelling Ugeavis

Se billederne: 300 børn gav den gas til skolernes floorballdag:

Jelling Ugeavis

83-årige Ruth mistede sin mand i den værste corona-tid: Hun glæder sig over, at fællesskabet i klubben er vendt tilbage

Jelling Ugeavis

Nej til skæve firkanter og uforståelig symbolik: Vejle Brandvæsens nye logo byder på økse og ild

Jelling Ugeavis

Smag på verden & snak med din nabo

Jelling Ugeavis

Højlund er tilbage i forsamlingshuset:

Jelling Ugeavis

Foredrag med forsker Birgitte Romme Larsen

Jelling Ugeavis

Ofringer til de førkristne frugtbarhedsguder

Jelling Ugeavis

Åbent hus på Jelling Kro

Jelling Ugeavis

Lancering af Kongens Julebryg

Jelling Ugeavis

Gratis WordPress-kursus i Jelling

Egtved Posten

Har du årets store juletræ: Så højt skal det være, og Vejle er gået på jagt

Jelling Ugeavis

Jelling inviterer til Danmarks nordligste folkefest

Egtved Posten

Billige busbilletter og bedre boliger: Fem gange ældrerådet har haft indflydelse på vigtige beslutninger i Vejle Kommune

Jelling Ugeavis

Folk skal mærke fællesskabet: Gormshallen får ny formand

Jelling Ugeavis

Bliv udvekslingsstudent: Nu kan Jelling Rotary igen sende unge ud i verden

Jelling Ugeavis

Vild natur og lokale kræfter: Ny lokalrådsformand er klar til at kæmpe for nærmiljøet

Jelling Ugeavis

Coronaen gjorde ondt på Klubben: Nye lokaler og lyskæder skal lokke de unge tilbage

Jelling Ugeavis

SuperBrugsen jubler: Stort problem er endelig kommet til livs

Jelling Ugeavis

Dans skal knytte bånd på tværs: Asylcentret inviterer borgere indenfor i nyt projekt

Annonce