Annonce
Håndbold

Topdommerpar går hvert til sit

Mads Hansen og Martin Gjeding går hvert til sit. I en årrække har de været kendt som Danmarks dygtigste dommerpar. Arkivfoto
Mads Hansen, der bor i Jelling, og Martin Gjeding skal ikke længere dømme håndbold sammen. De går hvert til sit, fordi de ikke længere udvikler sig som par.
Annonce

Vejle: Efter 24 år sammen har håndbolddommerne Mads Hansen og Martin Gjeding nu valgt at gå hvert til sit. Parret, som i en årrække har været regnet som de dygtigste her til lands, skilles, fordi deres udvikling er gået i stå.

De dømte senest en international finale sammen i 2017, og det ligger til grund for bruddet.

- Både Martin og jeg ønsker stadig at være en del af den absolutte dommertop i verden. Den gruppe af dommerpar får vi svært ved at tilhøre, hvis vi ikke udvikler os. Derfor har jeg været nødt til at trække mig fra samarbejdet med Martin, siger Mads Hansen til DHF's hjemmeside.

Han og Martin Gjeding har dømt i ligaen siden årtusindskiftet. I 2002 blev de EHF-dommerpar, og to år senere IHF-dommerpar. De to har dømt stort set alt, hvad dømmes kan. EM og VM-finaler for mænd og kvinder, Champions League-finaler for begge køn, og de har også deltaget ved OL. Men de seneste tre år har det været sparsomt med de store kampe.

- Vi har altid haft en aftale om, at vi ville stoppe som par, hvis vi ikke kom i betragtning til de store kampe, og det er den aftale, som fører til, at jeg gerne vil prøve noget nyt. Det har været en svær beslutning for mig, siger Mads Hansen.

Mads Hansen og Martin Gjedings internationale finaler:

2017: VM-finale (herrer)
2016: IHF Super Globe-finale
2016: EM-finale (herrer)
2016: OL i Rio
2015: Pan American Games-finale
2014: Champions League-finale (herrer)
2012: Champions League-finale (damer)
2011: Pan Am Championship-finale
2010: EM-finale (damer)
2009: VM-finale (damer)
2006: EM-finale (ungdomsmesterskab for herrer)
2004: EM-finale (ungdomsmesterskab for herrer)
2008: Finale i Cup Winners Cup
2008: OL i Beijing
Annonce

Respekterer beslutningen

Mads Hansen bor i Jelling med sin familie. I 2012 blev han diagnosticeret med lymfekræft. Også i den periode var Martin Gjeding en stor del af hans liv.

- Martin var en af dem, der bakkede mig allermest op under mit kræftforløb. På den anden side af min sygdom opnåede vi nogle af de største resultater sammen, hvilket jeg skylder Martin en stor tak for, siger Mads Hansen.

Det er Mads Hansen, der har truffet beslutningen om at bryde op. Den beslutning respekterer Martin Gjeding.

- Det har hele tiden været en del af aftalen, at hvis vi ikke udviklede os som dommerpar og ikke kom i betragtning til de sjove kampe, skulle vi kigge efter andre muligheder, siger Martin Gjeding.

Begge konstaterer, at de gerne vil fortsætte som topdommere indenfor håndbold. De har rejst sammen i 50 lande de sidste 20 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce