Annonce
Jelling Ugeavis

Se billederne: De dansede og svedte for Knæk Cancer

Om formiddagen var der gang i flere fysiske aktiviteter, da det lokale Knæk Cancer-arrangement lørdag blev afholdt i Gormshallen. Foto: Anders Kynde
For andet år i træk stod Jelling-borgere sammen om den landsdækkende kampagne Knæk Cancer. Denne gang i større rammer og med flere sponsorer.
Annonce

Jelling: Klokken er 10.50 i Gormshallen. På tavlen foran cafeteriet kan dagens hidtidige indsamlede beløb skrives op: 20.213 kroner.

Målet er at stikke sidste års beløb på knap 55.000 kroner, så de er allerede godt på vej. Og rundt omkring i Gormshallen bliver der da også kæmpet for sagen: nemlig at støtte op om kampagnen Knæk Cancer, som Kræftens Bekæmpelse hvert år står bag i uge 43.

I den ene hal bevæger godt 20 unge og modne kvinder sig til dance fitness, og går man op ad trapperne til spinningslokalet, er alle cykler optaget af de friske deltagere, som trapper livligt i pedalerne.

Ja, der bliver i den grad svedt for den gode sag.

Særligt spinning gav sved på panden til Knæk Cancer Jelling. Foto: Anders Kynde
Annonce

Thomas og Kim spiller op til loppemarked

Også i hal 2 er der masser af liv. Her går det dog mere roligt for sig, da den halvdel er fyldt med loppemarked. Næsten 30 stande er repræsenteret, og her findes alt fra klassiske genbrugsartikler til mere kreative varer som skåle og serveringsbrætter lavet af Trædrejeren fra Hygum, Niels Skov.

I den anden halvdel er der opstillet borde og stole. Det tages i brug til bankospil og den store auktion, hvor man kan få fingrene i de mange sponsorgaver, der er kommet ind fra foreninger og virksomheder i lokalområdet.

Musikken er der selvfølgelig også styr på. Bag mixerpulten står DJ Thomas & Kim, som har efternavnene Lund og Pedersen.

- Vi har spillet flere steder til loppemarkeder, fødselsdage og lignende, så vi tilbød at spille her i Jelling. Vi har begge mistet venner på grund af cancer, så vi synes, det er et godt tiltag at bakke op om, lyder det fra makkerparret, som kommer fra Vejle.

Annonce

Næste år bliver endnu større

Sidste år, da Knæk Cancer Jelling blev afholdt på Bredagerskolen, var der 113 donationer, mens der i årets udgave er kommet over 130 donationer.

- Vi mærker en fantastisk opbakning fra byen, og hvis vi havde haft flere frivillige hænder, kunne arrangementet sagtens være endnu større. Det er da også målet for næste år, hvor vi satser på at lave et aftenarrangement med spisning og mere underholdning, fortæller Thomas Sohn, formand for Knæk Cancer Jelling.

Det endelige indsamlede beløb fra Knæk Cancer Jelling er gjort op lørdag aften.

I hal 2 var der loppemarked, hvor blandt andre disse piger fra Jelling Friskole var repræsenteret med en stand. Udover at støtte Knæk Cancer-formålet samlede pigerne ind til en kommende udlandstur med klassen. Foto: Anders Kynde
Det indsamlede beløb til Knæk Cancer-initiativet i Jelling steg undervejs i løbet af dagen. Foto: Anders Kynde
Heidi Bæk Sohn og Maj-Britt Hansen var for andet år i træk med i styregruppen for det lokale Knæk Cancer-arrangement. Foto: Anders Kynde
Omkring 30 stande var repræsenteret til loppemarkedet i hal 2. For at få en stand skulle man betale et beløb til Knæk Cancer-indsamlingen. Foto: Anders Kynde
Fuld fart og sved på panden. Foto: Anders Kynde
Birthe Christensen fra Sportens Venner var forbi med en donation på 500 kroner. Sportens Venner er en flok på lidt over 50 mennesker, der hver uge spiller banko og samler ind til foreningslivet og andre velgørende formål i lokalområdet. Foto: Anders Kynde
Blandt donationerne var en spillertrøje fra Vejle Boldklub med autografer på. Foto: Anders Kynde
Spinning til Knæk Cancer i Gormshallen. Foto: Anders Kynde
Thomas Sohn er formand for foreningen Knæk Cancer Jelling. Foto: Anders Kynde
DJ Thomas & Kim stod for musikken til Knæk Cancer-arrangementet i Jelling. Foto: Anders Kynde
Knæk Cancer-initiativet samler flere generationer. Foto: Anders Kynde
Dans i Gormshallen. Foto: Anders Kynde
Niels Skov, der også er kendt som Trædrejeren fra Hygum, havde en stand på loppemarkedet. Foto: Anders Kynde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce