Annonce
Jelling Ugeavis

Tre salutskud, to splitflag, en Dannebrogs-fødselsdag

Tre salutskud skød fejringen af Dannebrogs 800-års fødselsdag i gang. Det foregik i Jelling, hvor byens helt særlige splitflag gik til tops på højene.
Annonce

Jelling: Tre høje brag og så til tops.

Fejringen af Dannebrogs 800-års fødselsdag startede lørdag morgen i Jelling.

Her har man en helt særlig tilladelse til at flage med splitflag med krone i flagstængerne på toppen af de to Jellinghøje - og det synes arrangøren af dagens fejring, Henrik Nissen, ikke skulle gå til spilde.

21 faner stod smukt på rad og række. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce

Tre høje brag

Omkring 200 mennesker stod klar på plænerne mellem Nordhøjen og Kongernes Jelling, og 21 Dannebrogs-faner var på plads, da der først var en kort intro fra Bjarne Bagge, dagens taler, og derefter tog Fredericia Kanonlaug over med tre salutskud, der kunne høres på lang afstand.

Derefter startede kirkeklokkerne, uret ramte 8.00, og flagene gik til vejrs på højene.

Bjarne Bagge fik derefter ordet igen og holdt en meget rammende tale om Dannebrogs betydning for Danmarks historie og for danskerne.

- Dannebrog hjælper os med at huske. Vi må ikke glemme, hvordan vi er kommet frem til det samfund, vi har i dag. I dag er en festdag, og vi starter festen i Jelling, hvilket er symbolsk, fordi vi har en historie her og nogle monumenter, der hænger sammen med den historie, Dannebrog skabte senere, sagde han blandt andet.

Undervejs var der også fællessang, og så sluttede arrangementet med gratis morgenmad sponsoreret af flere af byens lokale butikker og foreninger.

Fejringen foregik om morgenen for at give gæsterne tid til at tage til festlighederne i Vejle senere på dagen.

Fredericia Kanonlaug stod for affyringen af tre salutskud. Det kan godt være, at kanonerne størrelsesmæssigt ikke ser ud af meget, men der var godt med drøn på. Foto: Nicolai Skovgård
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Byens Bio viser musikfilm

Annonce