Annonce
Jelling Ugeavis

Trods nedlukning: Jelling Musikfestival uddeler 90.000 kroner til to foreninger og et værested

Jelling Musikfestival er en nonprofitorganisation, der er sat i verden for at udbetale alt overskud til almennyttige og velgørende formål. Arkivfoto: Mette Mørk
Selv om Jelling Musikfestival blev aflyst i 2020 og er i fare for det samme i 2021, har man alligevel fundet en pose penge, der skal uddeles til foreninger og almennyttige formål.

Jelling: Det er svært at være festivalarrangør under en pandemi. Ja, det er nærmest umuligt.

Sidste år måtte Jelling Musikfestival aflyse den traditionsrige festival for første gang nogensinde på grund af coronavirus. Samme skæbne kan blive aktuel igen i år.

Dermed har festivalens vante indtjeningsgrundlag trange kår. Og derfor har festivalen også tidligere meldt ud, at man nok ikke skal regne med de sædvanlige uddelinger til foreninger og velgørende formål.

Men før nedlukningen i 2020 havde festivalen et par indtægtsskabende aktiviteter. De har medført et overskud på 90.000 kroner. Selv om festivalen godt kunne bruge pengene selv til at dække det seneste års underskud, skal pengene deles ud, da festivalen er en nonprofitorganisation.

- Vi er dybt afhængige af de foreninger, der hvert år skaber Jelling Musikfestival – også når vi igen skal afholde arrangementer. Og vi er dybt taknemmelige for den rolle, foreningerne spiller for os, men så sandelig også for hele samfundet i deres daglige virke. Derfor er det ekstra glædeligt, at vi i år trods alt kan uddele et lille beløb til et par foreninger og gode formål, siger festivalleder Lars Charlie Mortensen i en pressemeddelelse.

Annonce

To foreninger og en café

Jelling Musikfestival har i denne omgang valgt at tilgodese to lokale foreninger i form af Jelling fS og Firehøje Fodbold.

Derudover har festivalen doneret 10.000 til Cafe Parasollen for det sociale arbejde, der ydes for de sårbare grupper.


Vi er dybt afhængige af de foreninger, der hvert år skaber Jelling Musikfestival – også når vi igen skal afholde arrangementer.

Lars Charlie Mortensen, festivalleder


Festivalorganisationen følger udviklingen tæt og afsøger mulighederne for at afvikle alternativer til en egentlig festival, så uddelingskontoen igen kan blive fyldt op.

I 2019 uddelte foreningen Jelling Musikfestival samlet set 3,5 millioner kroner. Siden festivalens start er omtrent 37 millioner kroner uddelt til foreningslivet.

Annonce

Flere aflysninger

Lige nu arbejdes der i kulisserne for at stable en festival på benene i maj. Men på grund af coronasituationen er festivalen i fare for aflysning.

Aflysninger har Jelling Musikfestival allerede været nødsaget til at annoncere flere gange her i 2021. Således var en række comedyaftener planlagt til januar og senere udskudt til februar, inden festivalen til sidst valgte at annullere arrangementerne.

Det samme er netop sket for to musikalske aftener med Niels Hausgaard og TV-2 i Gormshallen i Jelling. De skulle være afviklet henholdsvis 10. og 11. marts, men kan på grund af de gældende coronarestriktioner ikke gennemføres. Billetkøberne har fået besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce