Annonce
Jelling Ugeavis

Trykkeri og designbureau har valgt årets kunstner

Det var ved lidt af et tilfælde, at Britta Egebjerg begyndte at fotografere. Siden har hun opnået stor succes med sine natur- og landskabsfotos. Arkivfoto: Kim Haugaard

Det tidligere Jelling Bogtrykkeri - i dag kendt som Prinfo Vejle - har valgt fotokunstneren Britta Egebjerg som årets kunstner i en årlig kalender.

Jelling: Hvert år sender Prinfo Vejle en kunst-bordkalender ud til kunder og venner af huset, og i år det den vejlensiske fotokunstner Britta Egebjerg, som er blevet udvalgt.

Det er første gang, at det er en kunstfotograf, der er valgt som årets kunstner hos Prinfo Vejle, der er et trykkeri og grafisk designbureau.

- I år er det Britta Egebjerg, som er valgt, fordi hendes billeder er kunst på en ny måde - en tolkning af tilstande og rum og følelser, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Historiefortælling

Billederne, som Britta Egebjerg skaber, handler ikke kun om smukke motiver. Hun er også optaget af de følelser, som mødet mellem landskab, rum og menneske udløser - og forløser.

- For mig handler fotografiet ikke om at fastholde eller gengive noget. Det handler alene om de følelser, der opstår i det fotografiske rum. Det handler om historiefortælling. Om de fælles menneskelige erindringsrum, der findes i landskaberne og den lovbundethed, der er mellem mennesket og naturen. I rum. Og i tid, fortæller Britta Egebjerg.

- Traditioner rummer en egen form for dyd, og den værdi, der for mig findes i traditioner udgør en medmennskelig bund, der binder os sammen, siger kunstneren.

Britta Egebjerg deltager fra 5. januar 2019 i den tnternationale udstilling "Co-creations og connections between artist around the world" i Kunsthal Vejle, som hun sammen med Lene Juhler er co-founder af. Fra 18. januar deltager hun sammen med Astrid Kruse Jensen, Jacob Hoff, Betlin og Franzicka Ostermann, Kiel i udstillingen "Vielfalt der Fotografie" i Flensborg arrangeret af Den Danske Kunstforening i Sydslesvig.

Prinfo Vejle blev solgt til Novagraf i Aalborg 1. januar 2018, men navnet på den lokale virksomhed er blevet bevaret, ligesom der stadig arbejdes fra ejendommen på Nordkrogen 19.

Annonce
Jelling Ugeavis

Så røg spaden i jorden: 20 nye boliger er på vej ved Herningvej

Annonce
Jelling Ugeavis

Startskuddet har lydt: Her kommer mange boliger de næste et-to år - men det populære rækkehus er forbudt

Annonce
Jelling Ugeavis

Bodils klumme: Vi har jo allesammen vore særheder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Folkekær musiker tvunget til afbud: Her er hans afløsere på festivalen i Jelling

Jelling Ugeavis

Skævt kunstværk på vej til rundkørsel: Tour-stjerner bydes velkommen af fire gakkede cykelryttere

Jelling Ugeavis

Historielærere smed Jellingstenen i skraldespanden

Jelling Ugeavis

Gule cykler vender tilbage i Jelling

Jelling Ugeavis

2,08 meter fra tour-stjernerne blander Blåtand sig med Sagan og Cipollini

Annonce