Annonce
Jelling Ugeavis

Udlejning af elcykler går forrygende

Fra maj har man kunne leje kommunale elcykler i Jelling, og det projekt går forrygende. Der er dog stadig ledige cykler tilbage i oktober og november. Arkivfoto
Projekt "Udlejning af elcykler i Jelling" går rigtig godt og det glæder tovholder Britta Bitsch, som håber, at der i fremtiden vil komme mere fokus på de grønne køretøjer i kommunen.
Annonce

Jelling: Jelling er efterhånden gået fra en kongeby til en cykelby.

Efter at man i maj kunne leje elcykler i byen, er der kommet flere af de eldrevne køretøjer på vejene.

Tovholder og projektleder for "Jelling op på cyklen," Britta Bitsch er meget glad for den store efterspørgsel.

- Vi har 12 elcykler i alt, og de er udlejet hver måned. Lige nu har vi kun ledige cykler tilbage i oktober og november.

Cyklerne lejes ud en måned ad gangen, og koster 300 kroner for en måned.

- Det er især jellingensere over 50 år som lejer dem, men vi har også udlejet flere til folk under 30, så det er en bred målgruppe, som er interesseret i dem, og vi bliver ved med at få forespørgsler om udlejning, siger Britta Bitsch.

Annonce

Fokus på klimaet

Vejle Kommune lejer cyklerne ud, og der ligger mere bag end blot at få folk i Jelling til at cykle mere.

- Vejle Kommunes begrundelse for at tilbyde cyklerne er jo primært klimaet, men der er ingen tvivl om, at det også er godt for sundheden at tage cyklen engang i mellem, siger Britta Bitsch.

- Vi har jo et meget kuperet terræn i kommunen og særligt i Jelling, og det bliver nemmere at komme rundt i på en elcykel, tilføjer Britta Bitsch.

Hun håber, at elcyklerne kan inspirere folk til at droppe bil nummer to og i stedet købe en elcykel.

- Bakkerne til Vejle bliver pludselig lidt nemmere at køre op ad, når du kører på en elcykel og som bonus er man ikke afhængig af offentlig transport, siger hun.

På længere sigt håber Britta Bitsch at udlejning af elcykler kan blive et permanent tilbud i Jelling, måske i et samarbejde med den lokale idrætsforening.

Annonce

Familiens cykelvaner

I forbindelse med cykelprojektet, vil Britta Bitsch gerne vide mere om Jelling-familiernes cykelvaner.

- Der er færre børn i Jelling som cykler i skole, og vi kunne rigtig godt tænke os at vide hvorfor. Er det børnene, der ikke gider, eller måske forældre som ikke tør lade deres børn cykle? Det vil vi gerne vide mere om, så vi kan optimere cykelforholdene for dem, siger Britta Bitsch, som dog synes forholdene for cyklisterne i Jelling generelt er fine.

Der er stadig ledige elcykler tilbage og hvis man ønsker at leje en af dem, kan det gøres på www.vejle.dk/lånencykel. Projektet løber indtil udgangen af året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce