Annonce
Jelling Ugeavis

Uenige trolde fortæller historier til 10-års jubilæum

Fortælletroldene Yksi og Kaksi ruller til Jelling Bibliotek for at fejre Byens Hus' jubilæum. PR-foto
Annonce

Jelling: Bustroldene Yksi og Kaksi fejrer Byens Hus' 10-års fødselsdag lørdag 10. oktober med en god historie.

Det skriver Jelling Bibliotek i en pressemeddelelse.

Yksi og Kaksi er to trolde, der kommer fra de finske skove. En gang blev de jagtet af fæle skovhuggere, og de flygtede ind i en bus, hvor de faldt i søvn. Det var en bogbus, som blev solgt til et dansk bibliotek, og da Yksi og Kaksi vågnede, var de blevet kørt til Danmark. Nu bor de i biblioteksbussen, og når de keder sig, læser de i alle bøgerne.

Lørdag formiddag har de lovet at fortælle en af de historier, de har læst i bøgerne i biblioteksbussen, hvor de bor. De er uenige om, hvilken historie de skal fortælle, men da Kaksi næsten altid får sin vilje, tror vi, at de vil fortælle eventyret om Fyrtøjet. Hun elsker nemlig eventyr om prinsesser - specielt når prinsesserne kysser.

Hvis nogen synes, at de kan genkende de to fortælleglade trolde, så er det nok ikke helt forkert, for inde i de to eventyrfigurer gemmer sig Vejle Bibliotekernes to tidligere børnebibliotekarer Katia Ben Semmane og Jim Højberg sig.

Eventyrformiddag for børn fra 4 år Jelling Bibliotek foregår lørdag 10. oktober klokken 10.30. Det er gratis at deltage. Billetter bestilles på bibliotekets hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Tysktime i biografen

Jelling Ugeavis

Jazzmusik i Bredsten Kirke

Annonce