Annonce
Jelling Ugeavis

Ugens film i Byens Bio: En flugt mod frihed i en luftballon

"Flugten fra Østtyskland" er en sand historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, som i september 1979 trak overskrifter verden over. I al hemmelighed arbejdede de i lang tid på at konstruere deres egen luftballon.
30-års dagen for Berlinmurens fald er markeret med flere begivenheder og nye film. En af de nye film bliver vist i Byens Bio.
Annonce

Jelling: Den 9. november i år var det 30 år siden, at Berlinmuren faldt. Det er blevet markeret med en række begivenheder, herunder nye film om livet i DDR, mens muren var en realitet. En af de meget omtalte film er det historiske drama "Flugten fra Østtyskland", der bygger på en sand historie om en families flugt i 1979.

I al hemmelighed arbejdede de to østtyske familier Strelzyk og Wetzel i lang tid på at konstruere deres egen luftballon, som skulle gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest. En farlig og vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten bragte de impliceredes liv i fare i en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi havde informanter placeret alle steder. Og da netop Stasi kommer på sporet af gruppen og deres plan, bliver familiernes flugt en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller…

"Flugten fra Østtyskland" er holdt i en præcis, gulbrun 70’er-atmosfære, hvilket øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland, hvor den indtil nu er blevet set af mere end en million biografgængere.

Historien har tidligere dannet grundlag for adskillige dokumentarfilm samt den amerikanske spillefilm "Vi skal over i nat" fra 1982 med John Hurt og Jane Alexander.

Den kommende nyklassiker i Byens Bio er den amerikanske komediefilm "The Big Lebowski" fra 1998.
Annonce

Legendarisk komedie og mærkelig monstre

Søndagsklassikeren viser søndag eftermiddag nyklassikeren fra 1998, den legendariske film "The Big Lebowski".

Coen-brødrenes mest elskede kultfilm har det hele: Et kugleskørt plot, kostelige karakterer og krøllet dialog. Jeff Bridges er fremragende som det overvintrede blomsterbarn, ’The Dude’, den bowlingspillende, potrygende hippie som tilfældigvis deler navn med rigmanden Lebowski. På grund af navnefællesskabet bliver han fejlagtigt overfaldet af et par gorillaer, der tilmed tisser på hans gulvtæppe. Så har vi balladen. Bridges bliver herligt flankeret af blandt andre Julianne Moore, John Goodman og Steve Buscemi.

Måske skulle man tage en White Russian før søndagsmiddagen...

I øvrigt er der stadig mulighed for i weekenden at se den underholdende animationsfilm "Familien Addams" om en virkelig mærkelig og underholdende monsterfamilie og dens fortrædeligheder i et ret konventionelt lokalsamfund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce