Annonce
Jelling Ugeavis

Ugens idé: Byvandring kan få gæster til at blive længere i Jelling

Det er blevet mere populært at vandre de seneste år. Eksempelvis har Dansk Vandrelaug oplevet en stigning fra 30.676 deltagere på vandreture i 2008 til 63.737 vandreturs-deltagere i 2018. Arkivfoto
Vil man på gåtur i Jelling, er der mange andre muligheder udover monumentområdet. Derfor foreslår vandre-entusiast Thorbjørn Dons, at der laves en mere koordineret indsats for byvandring i Jelling.
Annonce

Jelling: Siden 2007 har Thorbjørn Dons arrangeret vandrerejser i ind- og udland. Netop vandring er en oplagt aktivitet, der sagtens kan tænkes ind i Jellings nye byvision, mener han.

Derfor har han også indsendt et forslag, som kan tages med videre i processen med at skabe en byvision for Jelling anno 2020.

- Vi kan lave en lille vandretur rundt i Jelling og nærmeste omegn til udvalgte punkter, hvor der er noget historie at fortælle. En tur, som man selv kan gå, enten ved markeringer rundt eller ved at få et lille kort med ruten. Dette burde kunne få byens gæster til at blive lidt længere – og komme rundt i byen, skriver Thorbjørn Dons.

- Jeg ved, at det er sådan noget, jeg er på udkig efter, når jeg producerer ture til mine vandregrupper, og sådan noget, jeg selv går efter på egne ferier, tilføjer han.

Ugens idé

  • Frem mod det virtuelle byvisionsmøde 18. maj sætter vi her i Jelling Ugeavis fokus på byens nye byvision.
  • Derfor har vi hver uge udvalgt en idé fra kommunens idéportal for at skabe opmærksomhed om byvisionen.

  • Det er ikke længere muligt at bidrage med idéer og fremtidsscenarier til byvisionen, men du kan følge med i processen på hjemmesiden www.vejle.dk/byvisionjelling

Annonce

Det skal være nemt

Han nævner et par oplagte punkter til en byvandring i Jelling:

- Det vil for eksempel være Langhusvej og Fårupled, hvor der er synliggjort historie med tavler med videre. Skulle der komme flere af den slags til, vil det være fint. Eventuelt blot ved en markering på vejen eller i landskabet med en tavle, der fortæller, hvad her er fundet eller hvad stedet betyder.

Start- og slutpunktet ligger lige til højrebenet:

- Et oplagt sted at starte og slutte denne tur vil være Kongernes Jelling, hvor der kan ligge brochurer. Måske kunne man lave en kortere og længere tur.

Han tror, at byvandringen formodentlig kan indgå i Fodslaw Danmarks katalog over faste byture.

- Det vigtigste er, at vi gør det nemt for gæster at finde rundt i Jelling og nærmeste omegn, understreger Thorbjørn Dons.

Thorbjørn Dons er oprindelig læreruddannet fra Jelling Statsseminarium sidst i 1970'erne. De kompetencer, det gav, har han stadig nytte af som rejsearrangør. I 2005 gik han pilgrimsruten Caminoen i det nordlige Spanien. Arkivfoto
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce