Annonce
Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Byens Bio i Jelling skal snart have den helt store tur. Både lys, lyd og billede skal have en opgradering, og det vil biografens gæster i den grad kunne mærke. Arkivfoto: Anders Kynde
Byens Bio i Jelling skal snart have den helt store tur. Både lys, lyd og billede skal have en opgradering, og det vil biografens gæster i den grad kunne mærke.

Jelling: - Regner det i filmen, vil folk også føle, at det regner ned på dem i salen.

Sådan siger Anders Balle, frivillig direktør i Byens Bio.

Men bare rolig. Man skal ikke huske en paraply, næste gang man skal se en film i Byens Bio i Jelling. Til gengæld kan man som biografgænger snart få en helt anden filmoplevelse, når man sætter sig til rette i det lilla biografsæde.

Annonce

Den lille biograf skal nemlig snart have den helt store opgradering, og det er noget, der bliver set meget frem til.

- Lige nu kan vi slet ikke få armene ned, og vi glæder os så meget til at give biografen den helt store tur. Vi er bare lykkelige over, at det lykkedes os at skaffe penge nok til projektet, siger Anders Balle.

Den nyeste teknologi

Selvom Byens Bio ikke er mere end 11 år gammel, er den ved at være slidt, og teknologien i salen kan ikke længere følge med udviklingen.

- Gæsterne har nok ikke bemærket, at vores udstyr godt kunne trænge til en opgradering, men for os ansatte er det tydeligt, at vi vil kunne give vores gæster en helt anden biografoplevelse med noget nyt udstyr, siger Anders Balle.

Det nye udstyr omfatter blandt andet et nyt, luksus lydanlæg til 425.500 kroner.

- Hele vores loft skal skiftes, fordi der skal sættes en masse højtalere op. På den måde vil gæsterne få en helt anden oplevelse, når de sidder i salen, og de lyde, der er i filmen bliver mere virkelige. Det system vi får, er det nyeste og bedste, der findes, fortæller Anders Balle.

Derudover skal nye lys give en rarere fornemmelse i salen, og en ny kinomaskine skal optimere billedkvaliteten på filmen.

- Vores kinomaskine får en ny opdateret 4K teknologi, som giver en meget bedre billedopløsning, end vi før har oplevet.

Det eneste, der ikke skal skiftes lige nu, er sæderne i salen, og det er der en grund til.

- Vores sæder er ikke særligt slidte, og de er faktisk ganske behagelige at sidde i. Vi sørger dog for, at de bliver renset, og så bytter vi engang i mellem rundt på dem, så de bagerste sæder kommer ned forrest og omvendt.

Annonce

Penge fra fonde

Den kommende renovering af Byens Bio er ikke gratis, og Anders Balle regner med, at prisen løber op i en million kroner.

Det er ikke penge, som Byens Bio selv har på kontoen, og derfor har bestyrelsen søgt støtte fra diverse fonde.

- Vi har fået 400.000 kroner fra Vejle Kommune, 425.500 fra Jelling Sparekasses Fond, og så har A.P. Møllers Støttefond givet 140.000 kroner til et nyt lysanlæg. Pengene fra Jelling Sparekasse skal gå til et nyt lydsystem, siger Anders Balle.

Den frivillighed, der er i Byens Bio, har helt klart været medvirkende til, at vi har fået pengene. I vores ansøgninger har vi nemlig også lagt vægt på, at vi er drevet af frivillige, så vi ser helt klart det her som et stort skulderklap til alle de frivillige.

Anders Balle

Derudover har Byens Bio selv smidt en bunke penge i projektet.

- Pengene fra Vejle Kommune var betinget af, at vi selv kunne finansiere 30 procent, og da vi har 380.000 kroner i egenkapital, havde vi også selv råd til at give lidt. Vi kommer også til at have penge til overs bagefter, og det er meget rart at have dem til uforudsete udgifter, siger Anders Balle.

Annonce

Skulderklap til de frivillige

Byens Bio er en non-profit forening og den har næsten 100 frivillige. For Anders Balle er de mange frivillige årsagen til, at det har været muligt at skaffe så mange penge fra diverse fonde.

- Den frivillighed, der er i Byens Bio, har helt klart været medvirkende til, at vi har fået pengene. I vores ansøgninger har vi nemlig også lagt vægt på, at vi er drevet af frivillige, så vi ser helt klart det her som et stort skulderklap til alle de frivillige, siger Anders Balle.

Byens Bio er den eneste foreningsdrevne non-profit biograf i Vejle Kommune, men modtager ingen penge i driftstilskud. De mange frivillige er derfor alene årsagen til, at biografen kan løbe rundt.

Annonce

Klar om et halvt år

Hvornår den 'nye' biograf står klar til gæsterne, er endnu ikke fastlagt, men Anders Balle håber, at de kan gennemføre renoveringen til maj næste år.

- Vi bliver nødt til at lukke biografen helt, mens renoveringen står på. Derfor kunne det være optimalt, at renoveringen stod på i den sidste uge i maj, når biografen alligevel er lukket ned på grund af Jelling Musikfestival, siger Anders Balle.

Byens Bio har cirka 6000 gæster om året, og den viser i gennemsnit ti forestillinger om ugen.

Annonce
Egtved Posten

Nissen med den gule fører-hue vandt fotokonkurrencen

Annonce
Jelling Ugeavis

To kvinder står bag nyopstartet virksomhed: Papirblomster skal i vasen på bordet

Annonce
Jelling Ugeavis

Tina vil have folk til at bruge hjertet: Vi må ikke glemme 'mennesket', når vi arbejder

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Egtved Posten

Det kostede en formand, men nu gennemføres omstridt valg: 'Det kom totalt bag på os, at der ikke var flere kandidater i første omgang'

Jelling Ugeavis

Unik biograf får kæmpe opgradering: 'Hvis det regner i en film, vil gæsterne føle, at det også regner på dem i salen'

Jelling Ugeavis

Boligforening med opråb: Ventelisterne er for lange, og der mangler almene boliger

Jelling Ugeavis

Borgerne i Sandvad er skuffede: Det er ikke godt nok Mattias Tesfaye

Annonce