Annonce
Jelling Ugeavis

Uofficielt mesterskab: Jalunki Cup skal afgøres på Jellings nye kunstgræsbane

Fodboldherrene fra Jelling fS kæmper for klubbens ære til Jalunki Cup. Her er det spillende assistenttræner Andreas Koefod (grøn trøje) og Martin Madsen. Privatfoto
Skibet IF, Billund IF, Grindsted GIF og Jelling fS mødes i et uofficielt seriefodboldmesterskab på Jellings nye kunstgræsbane.
Annonce

Jelling: Fest med større forsamling af mennesker må nok stadig vente til efter sommerferien, men med al sandsynlighed må der i juni igen forsamles 30 til 50 mennesker samt spilles fodboldkampe.

Derfor har Jelling fS arrangeret Jalunki Cup med indledende kampe i juni og et festligt finalestævne lørdag 22. august.

- Da DBU tidligere i år klogeligt aflyste alle forårets turneringer, gik vi straks i gang med at arrangere et alternativ. Drømmen var et festligt stævne lige inden sommerferien, for mange i byen kunne nok trænge til at komme ud og opleve noget i fællesskab. Den helt store fest må så vente til 22. august, hvor mange forhåbentlig vil - og må - kigge forbi det nye kunstgræsstadion og se spændende kampe - samt hygge sig med fadøl fra Jelling Bryghus og mad fra Café Sejd, siger Kenneth Sigtenbjerggaard, der er en af trænerne i Jelling fS’ seniorafdeling.

Ekstra drama

  • For at gøre kampene mere interessante vil alle kampe i tilfælde af uafgjort blive afgjort med straffesparkskonkurrence.
  • De indledende kampe i juni giver 1 point for sejr, mens der ved uafgjort tildeles vinderen af straffesparkskonkurrencen 0,75 point og det andet hold 0,25 point.
  • Hvert af de fire hold spiller én gang mod hinanden før ferien, og point tages med til finaledagen.
  • På finaledagen 22. august spiller alle hold igen mod hinanden i kampe a 2 x 20 minutter, hvor en sejr giver 3 point (ved uafgjort: vinderen af straffesparkskonkurrencen får 2 point og taberen 1 point).
  • Således vægter kampene højest på finaledagen. Derefter gøres stillingen op, og de to hold med færrest point fra de indledende kampe kæmper om 3. pladsen, mens de to hold med flest point spiller finalen.
Annonce

Uofficielt mesterskab

Turneringen kaldes et uofficielt seriefodboldmesterskab for udvalgte herreseniorhold fra Jalyngsyssel (Nørvang Herred og Tørrild Herred) og Almundsyssel (Holmans Herred og Slavs Herred).

- Vi håber at gøre det til en tradition, at vi en-to gange om året samler nogle af de bedste herreseniorhold fra lokalområdet til et intenst ministævne her i Jelling, fortæller cheftræner Anders Barkholt.

Med et glimt i øjet tilføjer han:

- Og da vi har et tudsegammelt "arvefjendskab" tilbage i tid med nogle af klubberne, så har vi hevet et helt passende navn i form af Jalunki Cup frem, da det er det tidligst kendte navn for Jelling.

Jalunki betyder i øvrigt "stedet med de gule blomster", så det er meget passende, at JfS med orange trøjer næsten spiller i gult.

Modstanderne bliver Skibet IF, Billund IF og Grindsted GIF.

Annonce

Det praktiske

Det er gratis at komme og se kampene.

Jelling fS har tre indledende kampe i juni, henholdsvis 16., 18. og 23. juni. Alle disse tre kampe spilles klokken 19.00 på den nye kunstgræsbane ved Gormshallen. Det er i skrivende stund usikkert, om og hvordan tilskuere kan få lov at være til stede ved kampene i juni.

Finalestævnet 22. august er indtil videre planlagt til at vare fra klokken til 12 til 18.

Arrangørerne lægger vægt på, at alle myndighedskrav i forhold til Covid-19 skal overholdes. Derfor er aflysning er en risiko. Anvisninger fra vagter på stadion skal efterkommes. For eksempelvis kan det være et krav for tilskuere at opholde sig i bestemte zoner, men dette vil der komme flere informationer om i Jelling Ugeavis samt på www.jellingfs.dk/jalunkicup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce