Annonce
Jelling Ugeavis

Uovervindelig Ternet Ninja i Byens Bio

En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke i fødselsdagsgave til Aske - og så sker der ting og sager.

Anders Matthesen har gjort det igen: skabt en animationsfilm ud over det sædvanlige. Den hedder Ternet Ninja og kan ses i Byens Bio.

Annonce

Jelling: Det er sjældent, at de danske filmanmeldere er så enige som nu: 14 år efter Terkel i knibe er det lykkedes for komikeren, forfatteren og filminstruktøren Anders Matthesen at skabe en film helt ud over det sædvanlige for de helt unge.

Animationsfilmen Ternet Ninja handler kort fortalt om drengen Aske, der går i 7. klasse. Han tør ikke tale med lækre Jessica fra 8. klasse, han bliver mobbet af Glenn i skolen, og derhjemme plager familiens plejebarn Sune ham. Men så vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke, som viser sig at være reinkarnationen af en drabelig japansk kriger.

Dukken hjælper Aske med hans problemer - hvis han til gengæld hjælper ninjaen med at få hævn.

Ægteparret Helle (Birthe Neumann) og Peter (Kurt Ravn) kastes ud i en uoprettelig krise, da han investerer i en vingård og forlader hende efter 49 år. Til gengæld må Helle begynde på en frisk. Foto: Nordisk Film
Annonce

På niveau med Terkel i knibe

Informations anmelder Sofie Lykke Stenstrop mener at filmen "... er helt på niveau med sin forgænger og imponerer med sit gakkede persongalleri og morsomme rekvisitter og kulisser."

Men det er selvfølgelig ikke det rene sjov.

I Politiken hæfter Joakim Grundahl sig ved, at Matthesen har "...kalkeret hverdagen for folkeskolebørn, sådan som den udspiller sig i virkelighedens skolegårde, på de sociale medier og hjemme på værelset, hvor det hele skal vendes og drejes i et barnesind, der ikke længere kan sætte ord på følelserne ved hjælp af forældrenes trøstende bemærkninger."

Annonce

Alvorlig komedie

Aftenforestillingen er den alvorlige komedie Happy Ending om Helle og Peter, der nærmer sig guldbrylluppet. Men Peter har helt andre planer end Helle. Han vil skilles og prøve noget nyt og yngre, og Helles verden krakelerer.

Instruktøren Hella Joof har i denne film fokuseret på sex, følelser og samliv i den tredje alder. Det er ikke den nemmeste opgave - hverken for instruktøren eller for skuespillerne - at forene det humoristiske med det ægte følelsesmæssige hos de 70-årige, vel at mærke uden at gøre nogen latterlige. Men det kan Hella Joof, og hun bliver godt hjulpet af de to hovedrolleindehavere Birte Neumann og Kurt Ravn.

Endelig kan Jellings musikalske filmpublikum fra mandag aften se Lady Gaga i A Star is Born. Mere om den i næste uge.

Se nærmere på www.byensbio.dk og www.facebook.com/ByensBio

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Så er der igen senioridræt

Jelling Ugeavis

Café Sejd Kop 2020 afgjort

Annonce