Annonce
Jelling Ugeavis

Vedtaget: Jelling får en trafikplan - og hastigheden skal dæmpes på Vejlevej

Trafikken på Fårupvej bliver formentlig et emne i den kommende trafikplan over Jelling by. Arkivfoto: Torben Glyum
I løbet af 2021 skal der udarbejdes en trafikplan over Jelling by. Derudover kan Vejlevej se frem til såkaldte hastighedsnedsættende foranstaltninger Det har teknisk udvalg i Vejle Kommune besluttet.

Jelling: Det skal være slut med lappeløsninger i Jelling by.

Det mener skolerne og Jelling Lokalråd, som tidligere har sagt nej tak til en ny cykelsti i Skovgade, fordi de frygtede, at den ville skabe flere problemer, end den ville løse. I stedet har de ønsket en større trafikplan over byen.

Og det ønske har Vejle Kommune netop imødekommet på et møde i teknisk udvalg i sidste uge. Her er der afsat penge til en ny trafikplan, der ifølge udvalgets formand, Gerda Haastrup Jørgensen (V), bliver udarbejdet i løbet af 2021.

Annonce

Ny trafikplan

  • En samlet trafikplan for Jelling vurderes at koste cirka 100.000 kroner.
  • Den vil tage udgangspunkt i kortlægning af eksisterende forhold, eksempelvis stier, vejklassificering af trafikveje, Fordelingsveje og lokalveje samt hastighedskortlægning.
  • En trafikplan for Jelling vil kunne danne udgangspunkt for en fremtidig struktur, og projekterne vil som udgangspunkt skulle prioriteres efter kriterierne fra de relevante puljer eller i sammenhæng med øvrige budgetønsker til budgetforhandlingerne.

- Vi mener, det er en god idé at få et overblik over trafikken i Jelling og de udfordringer, som er rundt omkring i byen. På den måde er vi mere sikre på, at der bliver udført de tiltag, der rent faktisk er brug for - og som giver mest mening for borgerne, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Projekterne i den kommende trafikplan prioriteres på lige fod med kriterierne for øvrige trafikprojekter i kommunen.

Farten skal dæmpes

Undervejs i processen med at beslutte trafikplanen er der opstået en misforståelse, som også har ramt avisens spalter.

For ifølge et tidligere mødereferat fra teknisk udvalg var det også lokalrådet og skolernes ønske at tage et projekt på Vejlevej af bordet. Et hastighedsdæmpende projekt, som Vejle Kommune allerede havde afsat 425.000 kroner til i budgettet.

Det er svært at køre rundt i Jelling uden at møde chikaner eller bump på vejene. Det bliver også snart tilfældet på Vejlevej, hvor hastigheden skal dæmpes. Arkivfoto: Anders Kynde

Men faktisk har det ikke været et ønske at droppe Vejlevej-projektet. Efter et dialogmøde mellem Vejle Kommune og lokale interessenter er der rettet op på misforståelsen, og teknisk udvalg har besluttet, at det trafikale tiltag på Vejlevej skal udføres alligevel.

- Det ville være ærgerligt at droppe projektet på Vejlevej, for hverken lokalråd eller skolerne havde problemer med det. Vores forvaltningen anbefalede også projektet, så det har vi valgt at godkende, lyder det fra Gerda Haastrup Jørgensen.


På den måde er vi mere sikre på, at der bliver udført de tiltag, der rent faktisk er brug for.

Gerda Haastrup Jørgensen (V) om den nye trafikplan


Hvordan disse trafikale foranstaltninger skal udføres, vil Vejle Kommune nu tage stilling til ud fra en dialog med Jelling Lokalråd.

Vejlevej var blandt de mange Jelling-veje, hvor Vejle Kommune foretog trafiktælling i 2020. Her blev gennemsnitshastigheden målt til en smule over det tilladte, nemlig 52,6 kilometer i timen. 63,3 procent af trafikanterne kørte for stærkt. For 18,6 procent var kilometertælleren over 60 kilometer i timen, og for 3,4 procent blev der kørt over 70 kilometer i timen.

Annonce

Eksternt firma

Hos Vejle Kommune fortæller Rasmus Wermuth Jensen, afdelingsleder i Anlæg & Infrastruktur, at trafikplan-projektet stadig er i den indledende fase. På et møde 24. marts 2021 blev det aftalt, at der ville være en inddragende proces med relevante parter.

- Vi ser en i proces, der forventeligt tager det næste års tid, for at sikre den rigtige og gode proces. Nu skal der aftales et møde med lokalrådet, så vi i fællesskab kan sætte rammerne, fortæller Rasmus Wermuth Jensen.

Det er planen, at der skal hyres et eksternt firma til at udarbejde trafikplanen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce