Annonce
Jelling Ugeavis

Velkommen til ny hest: Mikita bringer glæde til rideklubben

Anna Lind Jakobsen fra Jelling Sportsrideklub glæder sig over, at klubben har fået en ny hest, efter at man har fået økonomisk støtte af Jelling Rotary Klub. Foto: Anders Kynde
Efter at to heste er gået på pension, har Jelling Sportsrideklub haft en stor mangel på heste. Nu er der kommet hjælp fra Jelling Rotary Klub, som har støttet med 25.000 kroner til en ny hest.

Jelling: Byd velkommen til hesten Skovlys Mikita. Eller bare Mikita. Den er 14 år og er en blanding af en araber og en dansk sportspony.

Den er det nyeste medlem af folden hos Jelling Sportsrideklub, der holder til i Jelling Ridecenter på Linkager 2 i udkanten af byen.

Hesten Mikita flankeret af Jette Lind Jakobsen (formand for Jelling Sportsrideklub) og ridelærer Cecilie Lund Johansen på venstre side samt Anna Lind Jakobsen og Ingvardt Johansen (præsident i Jelling Rotary Klub) på højre side. Foto: Anders Kynde

Takket være Jelling Rotary Klub er det lykkedes rideklubben at få købt Mikita. Således har den velgørende klub støttet Jelling Sportsrideklub med 25.000 kroner til indkøbet af den 14 år gamle hest.

- Pengene er samlet ind via medlemskaber og en hjælpfond i Rotary Danmark. Vi støtter ikke bare ude i den store verden, men vil også gerne hjælpe lokalt - særligt også når det har noget med frivillighed at gøre, siger Ingvardt Johansen, der er præsident i Jelling Rotary Klub.

Stort behov

Hos Jelling Sportsrideklub er de 25.000 kroner til den nye hest en kærkommen gave. Det fortæller Jette Lind Jakobsen, der er formand for Jelling Sportsrideklub.

- Vi har haft et stort behov for en ny hest, efter at et par af vores heste ikke kun bruges til ridetræning længere. Normalt plejer vi at modtage penge fra Jelling Musikfestival, men det har ikke været muligt i år, fordi festivalen jo blev aflyst. Derfor er vi meget glade for, at rotaryklubben har lyst til at hjælpe os, siger Jette Lind Jakobsen, som også har søgt om støtte fra DGI og Vejle Kommune til andre udgifter i klubben.

Mikita er 14 år gammel og blev købt en uge før jul. Foto: Anders Kynde

Med tilføjelsen af Mikita har rideklubben fire heste og en lånehest for at følge med efterspørgslen fra medlemmerne. Klubben har 60-70 medlemmer, men faktisk står der omkring 15 personer på venteliste, fordi der ikke er heste nok. På sigt skal der indkøbes endnu en hest, så der ikke bliver brug for lånehesten.

- Vores heste skal have det godt, og derfor skal de helst ikke ride mere end to timer om dagen. Egentlig vil vi helst have, at der er en hest for meget i tilfælde af, at de bliver trætte eller skadet, siger Jette Lind Jakobsen,

Mikita forventes at være i aktion til ridetræningen efter nytår. Lige nu handler det om at lære den at kende.

- Den er meget opmærksom på sine omgivelser. Når vi har vundet dens tillid, er vi godt på vej, lyder det fra ridelærer Cecilie Lund Johansen.


Vi har haft et stort behov for en ny hest, efter at et par af vores heste ikke kun bruges til ridetræning længere.

Jette Lind Jakobsen, formand for Jelling Sportsrideklub


Mikita og co. på marken ved siden af Jelling Ridecenter. Foto: Anders Kynde

Projekter

Jelling Rotary Klub støtter en række projekter ude i den store verden:

  • Indsamling af ringe fra øl- og sodavandsdåser. Formålet er at smelte det indsamlede metal om for at bruge det til benproteser til thailændere, der har mistet et ben på grund af miner eller slangebid.
  • Kampen mod polio - også kendt som børnelammelse - i samarbejde med WHO. Bag den store indsats står The Rotary Foundation, der har som ét af sine mål at udrydde polio på verdensplan.
  • Et biblioteksprojekt i Ghana, hvor man er ved at uddanne to lokale bibliotekarer.
  • Installation af strøm i en landsby tæt på grænsen til Uganda.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce