Annonce
Jelling Ugeavis

Voldsomt vikingespil fik verdenspremiere i Jelling

I det nye Assasssin’s Creed Valhalla lægger de to danske skuespillere Cecilie Stenspil og Magnus Bruun stemmer til hovedpersonen Eivor, alt efter om man vælger at spille med den kvindelige eller mandlige udgave af figuren. Foto: Mette Mørk
Der var stor mediebevågenhed på Kongernes Jelling, som i sidste var i en noget uvant rolle, da den dannede rammerne om lanceringen af computerspillet Assassin's Creed Valhalla.
Annonce

Jelling: To vikinger kæmper en drabelig og højlydt kamp på græsplænen foran Kongernes Jelling til lyden af taktfast folkemusik fra de lokale musikere Perry Stenbäck og Christine Dueholm.

Indenfor på museet er kampene endnu mere drabelige på de 10 Xbox-konsoller, der er opstillet i både foyeren og i udstillingen. Her spilles der Assassin's Creed Valhalla. Et videospil udviklet af franske Ubisoft, som med over 95 millioner unikke spillere over hele verden har en vis pondus og gennemslagskraft.

Derfor er en del medier også til stede, heriblandt TV Avisen, P1, P4 Trekanten, Radio 4 og naturligvis også Vejle Amts Folkeblad.

I sidste uge var der premiere på konsolspillet Valhalla fra spilgiganten Ubisoft i Assassin’s Creed-serien. Foto: Mette Mørk
Der var både levende og digitale vikinger til spillanceringen. Foto: Mette Mørk

- Ja, selv Magisterbladet (akademisk fagblad, red.) har ringet for at høre nærmere om, hvorfor vi som museum afholder sådan et arrangement, siger museumschef Morten Teilmann-Jørgensen fra Kongernes Jelling.

Da han læste en artikel om, at Ubisoft var på vej med et nyt spil i Assassin's Creed-serien om vikingetiden, greb han telefonen.

- Jeg ringede til dem, og de kom forbi og var meget imponeret over stedet og den digitale formidling. Og da de kom hjem, ringede de straks tilbage og sagde, at de var klar på et samarbejde. Desværre har coronarestriktionerne betydet, at vi har holdt os lidt tilbage med de storslåede idéer, så vi ikke tiltrækker for mange mennesker, forklarer museumschefen.

Annonce

Overdrivelser

Morten Teilmann-Jørgensen erkender, at Kongernes Jelling ikke har meget til fælles med det nye vikingespil – altså udover at de begge koncentrerer sig om den samme periode i historien.

Assassin’s Creed Valhalla er historisk fiktion og finder sted i vikingetiden i 800-tallet. I spillet er man med vikingerne på erobringstogter fra Norge til England. Foto: Mette Mørk

- Selv om spillet er fiktion og har en del overdrivelser, kan vi godt leve med det. Hvis bare nogle enkelte får interesse for vikingetiden på grund af spillet, er vi tilfredse, påpeger han.

Blandt de gæster, der er dukket op, er 14-årige Frej Overgaard Buchard. Han er fra Lystrup, men går i dette skoleår på Grejsdalens Efterskole.

- Det er mega fedt, lyder den første reaktion fra Frej Overgaard Buchard, som er afsted med esport-kammeraterne fra efterskolen.

- Det er seks år siden, jeg sidst har spillet Assassin's Creed, så jeg skal lige vænne mig til det igen, men efter at have spillet nogle minutter, ser det ganske lovende ud. Det er sjovt, at det foregår i vikingetiden, og jeg er sikker på, at det er noget, der kan trække flere unge mennesker ind på museet, tilføjer han.

Annonce

79-årige Ulla på besøg

Det er dog ikke kun de unge, der har bevæget sig ind til lancering af det nye adventurespil på Kongernes Jelling. For et stykke derfra sidder 79-årige Ulla Janum med Xbox-controlleren i hænderne og kigger ind i skærmen.

- Jeg aner ikke, hvad der foregår, siger hun og griner, mens datteren, Birgitte på 51 år, tager et billede af hende med mobiltelefonen.

Mor og datter, Birgitte og Ulla Janum på henholdsvis 51 og 79 år, havde tilmeldt sig arrangementet, så de kunne sende et billede hjem til spilinteresserede familiemedlemmer. Foto: Mette Mørk

- Vi er her som stand-in for min nevø og svigersøn. De elsker spillet, men kunne ikke være her i dag. Den ene bor i Odense og studerer, og den anden bor i Seattle i USA. Så vi er her udelukkende for at tage et billede og sende det til dem, forklarer Birgitte Janum.

- Men vi skal da lige ned i butikken og købe et par gaver, supplerer Ulla Janum, inden hun rejser sig og går væk fra Xbox’en kort efter fotosessionen.

Resten af ugen er det muligt at afprøve Assassin's Creed Valhalla i Kongernes Jelling.


Selv om spillet er fiktion og har en del overdrivelser, kan vi godt leve med det. Hvis bare nogle enkelte får interesse for vikingetiden på grund af spillet, er vi tilfredse.

Morten Teilmann-Jørgensen, museumschef


Assassin’s Creed spillet er solgt i 140 millioner eksemplarer gennem tiderne og har mere end 95 millioner unikke spillere i hele verden. Foto: Mette Mørk
Frej Overgaard Buchard havde taget turen til Kongernes Jelling med esport-linjen fra Grejsdalens Efterskole. Foto: Mette Mørk
Frej Overgaard Buchard havde taget turen til Kongernes Jelling med esport-linjen fra Grejsdalens Efterskole. Foto: Mette Mørk
- Da vi skulle optage, var jeg i Canada i et stort studie, hvor jeg havde en stramtsiddende sort spandex-dragt med forskellige farvede dutter. Derudover havde jeg en kamerahjelm - ikke en vikingehjelm - med fire kameraer på hovedet. Det var en kæmpe hal med 100 kameraer i loftet og fire kamerafolk, der løb rundt og filmede, fortalte Magnus Bruun. Foto: Mette Mørk
Skuespilleren Magnus Bruun har lagt krop og stemme til den mandlige hovedperson i det nye konsolspil Assassin’s Creed Valhalla. Iført en stramtsiddende sort spandex-dragt og en hjelm med fire kameraer var han i Canada for at optage scenerne i et stort studie med 100 kameraer i loftet og fire kamerafolk, der løb rundt på gulvet. Foto: Mette Mørk
Der var kø til en autograf fra Magnus Bruun i Kongernes Jelling. Her er en flok drenge fra Grejsdalens efterskole. Foto: Mette Mørk
Mor og datter, Birgitte og Ulla Janum på henholdsvis 51 og 79 år, havde tilmeldt sig arrangementet, så de kunne sende et billede hjem til spilinteresserede familiemedlemmer. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling Ugeavis

Nyt navn skal bide sig fast

Jelling Ugeavis

Dengang jeg var barn

Jelling Ugeavis

Arriva overtager Den Skrå Bane

Annonce