Annonce
Parkering

15 minutters parkering pludselig indført: Parkeringspladser står tomme om natten

Beboerformand Sheku Amadu Jalloh og lokaludvalgsformand Allan Marouf er utilfredse med, at beboere i gaden ikke er blevet varslet om, at der nu er 15 minutters parkering på en række p-pladser i Ryesgade. Foto: Thomas Frederiksen
Beboere i Ryesgade blev ikke informeret om, at der pludselig blev indført et kvarters parkering på et område tæt ved det nye coronatestcenter.
Annonce

For nylig er Rigshospitalets coronatestcenter flyttet til Ryesgade, i lokalerne hvor Udlændingestyrelsen tidligere holdt til, og det har også ændret parkeringsreglerne i gaden.

To p-pladser er afsat til sygetransport, og på ni andre parkeringspladser er der indført et kvarters parkering.

Det frustrerer beboerformand Sheku Amadu Jalloh, som bor i gaden.

- Jeg har selv fået to bøder, og jeg har hørt fra ti andre beboere, at de har oplevet noget lignende, siger han.


Beboerne har slet ikke fået besked, og det burde vi

Sheku Amadu Jalloh, beboerformand, Ryesgade


Han understreger, at han har respekt for, at der er en coronaklinik, og at der indføres tidsparkering på disse pladser, men han mener, at beboerne i gaden burde være informeret om det på forhånd.

- Beboerne har slet ikke fået besked, og det burde vi, siger han og mener ikke, at det er nok, at der er et skilt over p-pladserne, som angiver, at der nu er 15 minutters parkering. Han fremhæver, at beboere, som er vant til at parkere i gaden, ikke begynder at kigge efter et skilt, som de ikke har hørt noget om.

Annonce

Burde være informeret

Sheku Amadu Jalloh får opbakning fra formand for Østerbro Lokaludvalg, Allan Marouf.

- Det her er parkeringspladser, hvor beboerne er vant til at kunne parkere på alle tidspunkter af døgnet 365 dage om året. Så burde beboerne blive informeret i god tid, inden det træder i kraft, mener han.

I Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning mener man, at beboerne har haft god tid til at indstille sig på de nye forhold. Østerbro Avis ville gerne have talt med en ansvarlig i kommunen, men vi har i stedet fået tilsendt skriftligt svar på vores spørgsmål:

- Den tidsbegrænsede parkering er oprettet på anmodning fra Region Hovedstaden, så testpersoner får bedre mulighed for at benytte til Rigshospitalets testcenter. Skiltene blev sat op 31. oktober, og kommunens parkeringsfolk har først udskrevet parkeringsafgifter 3. og 4. november. På den baggrund har der umiddelbart været tilpas tid til at orientere sig om forholdene i området for beboerne, skriver enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Søren Kastoft og tilføjer:

- Hvis nogen sidder med en oplevelse af, at parkeringsafgiften er uretmæssigt pålagt, er man selvfølgelig velkommen til at gøre indsigelse til forvaltningen.

Annonce

Hvorfor om natten?

Når nu der er indført et kvarters parkering, forstår Sheku Amadu Jalloh ikke, at det gælder hele døgnet. Klinikken havde i begyndelsen af november åbent fra 8-20 i hverdagene og 10-17 i weekenden, men efter 16. november er åbningstiden klokken 9-16 alle ugens dage, oplyser Rigshospitalet.

- Hvorfor er skal der være 15 minutters parkering om natten, når klinikken har lukket? spørger Sheku Amadu Jalloh retorisk.

- Hvis eller når klinikkens åbningstider ændrer sig, vil vi genvurdere tidsbegrænsningen, så den matcher behovet og ikke lader parkeringspladser stå unødigt tomme. Vi er i løbende dialog med Rigshospitalet om netop dette, lyder svaret fra Søren Kastoft.

Sheku Amadu Jalloh nævner også, at to pladser er reserveret til sygetransport. Han mener, at afmærkningen ikke er klar nok. Søren Kastoft fastslår, at hvis der er usikkerhed omkring skiltningen, vil kommunen naturligvis undersøge, om det kan gøres tydeligere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Affaldet hober sig fortsat op på Frederiksberg

Rund dag

Et liv med malerpensler og filmstrimler

Byliv

Nyt om den bemandede legeplads ByOasen

Klumme

Skomagerbutikken der altid har ligget her

Debat

Vi skal bevare Hospitalsgrundens grønne præg

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce