Annonce
KøbenhavnLIV

150 gratis pizzaer på en enkelt dag: »Vi vil gerne hjælpe dem, der hjælper os gennem Corona«

Annonce

Det begyndte som en god tanke om at gøre en god gerning, da indehaver af Leifs Pizza på Nørrebro, Isa Farizi, besluttede at give gratis pizza til læger, sygeplejersker og andre, der yder en kæmpe indsats i denne Coronatid. Snart blev tanken handling, og på blot få dage havde det lille pizzeria på Ægirsgade uddelt mere end 400 pizzaer.

Coronavirussen har skabt dybe bekymringsrynker i de panderne på de erhvervsdrivende, for hvem, lukningstruslen er blevet hverdag. Hos det lille pizzeria Leifs Pizza i Ægirsgade har man dog valgt at gå ind i coronakrisen på en anderledes måde, fortæller indehaver Isa Farizi:

»Da statsministeren meldte ud, at vi stadig måtte lave takeaway, vidste vi jo godt, at der ville blive stille, så vi besluttede, at vi ligeså godt kunne hjælpe dem, der hjælper os andre. De ansatte på hospitalerne har måske ikke så meget tid til at lave mad, men de har virkelig brug for mad, så de får energi til at løbe stærkt. Det vil vi gerne støtte op om, og derfor besluttede vi i en måned at give gratis pizza til læger, sygeplejersker og andre, der redder liv,« fortæller han til Nørrebro LIV.

Annonce

150 pizzaer på en dag

Da beslutningen blev truffet, skrev Isa Farizi ud på pizzeriaets facebookside om det gode tiltag, og så tænkte han, at det nok ville blive stille og roligt herfra. Sådan skulle det dog ikke gå. I sidste uge opdagede nogle journalister fra BT nemlig det gode initiativ og skrev en historie om det, og så gik det pludselig rigtig stærkt:

»Det gik faktisk så stærkt, at jeg fredag måtte sige, at vi ikke kunne følge med. På det tidspunkt havde vi givet 150 pizzaer væk bare den dag, og der var næsten ikke mere dej tilbage. Jeg sagde derfor til folk, om de ikke ville være søde at ringe dagen efter, så ville jeg sørge for, at de fik en pizza der. Vi har nemlig besluttet at køre en hel måned med tilbuddet, og det havde folk stor forståelse for. Mange kom bare tilbage dagen efter,«fortæller Isa Farizi og fortsætter:

»Jeg havde virkelig ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at der ville komme så mange, som det er tilfældet. Jeg tror, jeg gav omkring 80 pizzaer væk torsdag, fredag var det jo så oppe på 150, lørdag var det 100, og så landede vi på nogle og 80 søndag, så det er rigtig mange pizzaer.«

Annonce

Flere bakker op

Historien om Leifs Pizzas gode initiativ har da heldigvis også betydet, at der er kommet nye betalende kunder ind i butikken på hjørnet af Mimersgade og Ægirsgade:

»Eksempelvis kom der en fyr ind og fortalte, at han var kommet fra Østerbro, og at han var kommet herud for at bakke os op, fordi han syntes, det var en god gerning, vi gjorde. Der var også en, der gerne ville betale for to pizzaer, selv om hun kun skulle have en, for hun syntes, vi gjorde sådan et godt stykke arbejde. Så er der også et par kvinder, der har mobilepay‘et mig et par hundrede kroner for at støtte op,« fortæller Isa Farizi.

Den lokale pizzabager er glad for, at andre pizzeriaer er begyndt følge hans gode eksempel, for kun sådan kan man gøre en virkelig forskel, som han siger:

»Det har hele tiden været mit håb, at flere andre erhvervsdrivende ville følge med, og det har de gjort nu, så det er jeg rigtig glad for. Hvis det bare var mig, der gjorde det, så ville det jo ikke betyde noget. Der skal være flere steder, så vi sammen kan støtte op om sundhedspersonalet,« siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Frederiksberg

På bunden af sagosuppen

Annonce