Annonce
Drøm

22-årige Freja fra Valby vil starte sit eget børnehjem: For første gang er jeg blevet ramt af noget, jeg ikke kan slippe

Freja Detterberg vil starte sit eget børnehjem i Tanzania. Foto: Jens Mouvielle
En tur til Tanzania for at udføre frivilligt arbejde på et børnehjem har ændret mange ting i Freja Detterbergs liv. Og så har det givet hende den retning, hun har ledt efter.
Annonce

Freja Detterberg nåede lige akkurat hjem til Danmark, inden corona ramte i marts. Hun og hendes veninde havde efter en rejse med deres højskole følt trang til at prøve noget helt andet og havde meldt sig som frivillig på et børnehjem i det østlige Tanzania, hvor de arbejdede i januar og februar.

På børnehjemmet, som var drevet af et dansk par, oplevede Freja Detterberg, hvor stor en forskel man kan gøre med få midler, men hun oplevede også den hårde side af en tilværelse, der ligger langt fra den, vi har herhjemme.

- Jeg ved godt, man ikke kan sætte det sådan op, men det er svært for mig at bruge penge på ting, efter jeg er kommet hjem, fordi jeg ved, at folk i Tanzania dør, fordi de ikke har råd til myggenet til at beskytte sig mod malaria, siger hun og fortsætter:

- På den måde var det også hårdt arbejde med børnene, fordi de har oplevet de mest forfærdelige ting. Min veninde og jeg lå og græd om aftenen på værelset over noget af det, vi havde oplevet. Det sætter spor i en.

Annonce

Gør en forskel

Freja Detterberg er på sit 3. sabbatår og har som så mange andre brugt tiden på at lede efter, hvilken retning hun skal gå med hensyn til uddannelse og beskæftigelse.

Og selvom hendes oplevelser på børnehjemmet har været hårde, så er hun ikke et sekund i tvivl om, at det er hendes kald at starte sit eget børnehjem i Tanzania.

- Efter jeg er kommet hjem, kan jeg slet ikke slippe tanken om børnene, og jeg er for første gang blevet ramt på den måde, hvor jeg ved, at det bare er det her, jeg skal. Med det samme, jeg kom hjem, vidste jeg, at jeg skulle tilbage.

Private billeder fra Freja Detterbergs arbejde som frivillig på et børnehjem i Tanzania. Foto: Privat.


Efter jeg er kommet hjem, kan jeg slet ikke slippe tanken om børnene, og jeg er for første gang blevet ramt på den måde, hvor jeg ved, at det bare er det her, jeg skal. Med det samme, jeg kom hjem, vidste jeg, at jeg skulle tilbage.

Freja Detterberg, i færd med at stifte børnehjemmet Usalama


Freja Detterberg er allerede langt i planerne med sit børnehjem ved navn Usalama, som betyder ‘tryghed’ på swahili.

Hun har bl.a. fordelt en masse papkasser hos familie og venner fyldt med tøj og legetøj, ligesom hun er i kontakt med det børnehjem, hun selv var tilknyttet, for at finde frem til plejemødre og et hus, der skal danne rammen om hendes eget børnehjem.

Annonce

Indsamling

For at skaffe de nødvendige midler har Freja Detterberg for en måned siden startet en indsamling, som hun håber kan nå op på 50.000 kroner inden januar, hvor hun skal rejse til Tanzania med forbehold for diverse coronarestriktioner.

Pengene skal gå til etablering af børnehjemmet, hvor der skal bo mellem fem og 10 børn. Selve driften sker udelukkende ved frivillig arbejdskraft.

Efter den første måned af indsamlingen har Freja Detterberg fået 15.000 kroner ind, som folk har doneret over mobilepay eller ved at blive medlemmer af den forening, Freja Detterberg har stiftet i børnehjemmets navn: Usalama.

Private billeder fra Freja Detterbergs arbejde som frivillig på et børnehjem i Tanzania. Foto: Privat.

På sigt håber Freja Detterberg at kunne inspirere andre, som hun selv er blevet det, ved at gøre det muligt at arbejde som frivillig på Usalama

- Min tid som frivillig var både den hårdeste, største, bedste og mest lærerige oplevelse. Det er en virkelighed, der skal oplevelses, hvorfor jeg længere henne i processen vil gøre det muligt at komme afsted som frivillig på Usalama, siger hun.

Hvis du ønsker at bidrage til indsamlingen, foregår det via Mobile Pay til 577 827, på Usalamafrivillig@gmail.com eller ved indmeldelse i foreningen.

Der søges både private sponsorer og erhvervssponsorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En vildere Fælledpark vil gavne byen

Debat

Flere grønne gavle, tak

Annonce