Annonce
Bøger

31 monologer fra teenagere samlet: Få unikt indblik i dét at være ung

Pelle Koppel har oversat den anmelderroste norske bog 'Til ungdommen' til dansk - så nu kan unge danskere også få glæde af den. Foto: Daniel Buchwald
Annonce

Ungdommen og puberteten byder på mange følelser, problematikker og drømme - store som små. Den norske skuespillerinde og forfatter Linn Skåber sætter netop fokus på dette gennem bogen 'Til ungdommen', hvor 31 tankevækkende monologer fra norske teenagere er omdrejningspunktet.

Bogen er på mange måder vedkommende, realistisk og moderne - derudover kommer den godt omkring teenagetiden med alsidige emner, herunder kærlighed og selvværd. Udgivelsen af bogen lægger sig godt op af den norske succes-serie 'SKAM', der berører mange af de samme tematikker.

Det er dog ikke kun læseglade borgere i Norge, der kan få gavn af bogen - nu er den nemlig også blevet oversat til dansk af Pelle Koppel, der til hverdag er teaterdirektør på Valbys lokale bydelsteater Teater V. Ved siden af jobbet som direktør, har han det lokale bogforlag 'Koppelwrite', der har medført, at han har oversat den norske ungdomsbog til dansk.

Ud over at bogen har fået masser af ros for de indsigtsfulde fortællinger fra unge mennesker, så har illustrationerne også fået positiv opmærksomhed. De er lavet af den norske kunstner Lisa Aisato og bidrager til et glimrende visuelt udtryk ved siden af fortællingerne.

'Til ungdommen' blev udgivet på dansk 5. oktober og kan læses af unge såvel som voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal: Smittetal falder en smule

København

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce