Annonce
Retssag

Kvinde dømt for drab på sin mand: Lavede falsk testamente i sin afdøde datters navn 

Københavns Byret har onsdag formiddag afsagt skyldkendelse i en sag, hvor en 74-årig kvinde er tiltalt for at have dræbt sinmand. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 66-årig mand blev dræbt i februar 2017. Onsdag er en 74-årig kvinde fundet skyldig i drab.

En 74-årig russisk kvinde er skyldig i at have dræbt sin 66-årige mand ved at stikke ham med en nål eller kanyle, så hans lunge klappede sammen.

Det er et enigt nævningeting i Københavns Byret kommet frem til i en dom, som er afsagt onsdag formiddag.

Kvinden dræbte den 66-årige mand 13. februar 2017 eller få dage derefter. Manden var blevet stukket 14 gange med nålen eller kanylen.

Efterfølgende lå manden i muligvis mere end en uge i lejligheden, før at han blev fundet, da politiet bankede på 23. februar 2017. Kvinden åbnede døren, og kort efter fandt politiet manden for enden af en trappe i lejligheden.

Da politiet kom til lejligheden, var altandøren åben, og der var koldt i lejligheden. Det var tilsyneladende for at komme af med den dårlige lugt fra mandens lig, som var gået i forrådnelse.

Foruden drab er kvinden også skyldig i at have forsøgt at dræbe manden med et østeuropæisk lægemiddel. Det var dog ikke det, der slog ham ihjel. Det var derimod stikkene, som altså fik mandens lunge til at kollapse.

Med til sagen hører også, at kvinden skal have lavet et falsk testamente i sin afdøde datters navn i et forsøg på at få fat i hele arven.

Kvinden har under sagen nægtet sig skyldig. Hun har nægtet, at hun havde opdaget, at manden lå i lejligheden. Nævningetinget har dog fundet kvindens forklaring usammenhængende og selvmodsigende.

I drabssager sidder den tiltalte normalt varetægtsfængslet. Men ikke i denne sag. Den russisk kvinde blev løsladt igen omkring et halvt år efter mandens død.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce