Annonce
Cykeltyverier

Anne Ratleff har sat sig for at stoppe cykeltyverierne i Vanløse. Her er hendes plan

Anne Ratless fra Vanløse Lokaludvalg har sat sig for at få stoppet cykeltyverierne omkring Kronen. I aften taler hun med Vanløse Lokaludvalg om det. Og næste gang kommer det på dagsordenen. Foto. Chili Djurhuus
Mange er trætte af cykeltyverierne specielt omkring Kronen. Nu er medlem af Vanløse Lokaludvalg, Anne Ratleff, gået ind i sagen.

- Jeg har kastet mig ind i kampen for at få stoppet cykeltyverierne, der foregår omkring Kronen. Der er nemlig ikke noget mere ærgerligt end at få stjålet sin cykel.

Det er de indledende ord fra medlem af Vanløse Lokaludvalg, Anne Ratleff. I aften, hvor der er møde i Lokaludvalget, vil hun fortælle udvalget, hvad hun indtil videre, har samlet af informationer og ideer for at få stoppet cykeltyverierne. Planen er, at cykeltyverier skal være et punkt på næste dagsorden.

Min allerbedste ven

Hvorfor er du gået ind i kampen mod cykeltyverierne?

- Min cykel er min allerbedste ven, og den skal andre bare lade være. Og sådan tror jeg, at der er mange, der har det, siger Anne Ratleff beslutsomt.


Der skal gang i noget nudging, så folk får lyst til at holde øje med cyklerne, og det sker kun ved, at området omkring Kronen er er rart og lyst sted at være.

Anne Ratleff, medlem af Vanløse Lokaludvalg


Hvad har du gjort indtil videre?

- Jeg kontaktet Kronen, jer som lokal avis, din betjent og det kriminalpræventive råd. Jeg vil også inddrage forsikringsselskaberne og selvfølgelig borgerne i Vanløse. For det er kun, hvis vi gør det sammen, at vi kan stoppe cykeltyverierne.

Inspireret af Holland

Du taler om informationer. Hvilke informationer er det?

- Jeg har samlet en masse viden og erfaringer. For eksempel skal der være mere lys, der hvor tyverierne foregår. Der skal gang i noget nudging, så folk får lyst til at holde øje med cyklerne, og det sker kun ved, at området omkring Kronen er et rart og lyst sted at være. Derudover skal der være flere cykelstativer, så folk har en mulighed for at komme af med deres cykler, siger Anne og fortæller, at hun blandt andet har ladet sig inspirere af Holland, der har haft succes med at få antallet af cykeltyverier ned.

Det er området omkring Kronen, hvor der blandt andet forgår mange cykeltyverier. Foto. Chili Djurhuus

Hvad kan de i Holland.

- Det er egentlig meget simpelt. Hvis man befinder sig i et smukt byrum, får man også lyst til at passe på det, og derved også cyklerne. Derudover betyder lyset rigtig meget.

Hvorfor?

- Jo mere lys der er, jo sværere har tyven ved at gemme sig, og jo mere har den enkelte måske også lyst til at konfrontere en cykeltyv.

Hvad vil du gøre konkret i samarbejde med Vanløse Lokaludvalg?

- Vi skal arrangere et borgermøde om cykeltyverierne, så vi sammen kan finde en løsning. For det virker kun, hvis vi fælles går ind i kampen mod cykeltyverierne, slår Anne fast.

VanløseLIV følger sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Husker du Maria fra Glasvej?

Annonce