Annonce
Fattige børn i Bulgarien

Astrid Møller søger 15-20 familier, der vil donere varmt overtøj og sko til fattige børn i Bulgarien

Astrid Møller
I over 30 år har Astrid Møller indsamlet tøj til fattige børn i blandt andet Bulgarien. Men da den danske skole, der normalt sponserer tøj, er sprunget fra, rækker hun nu hånden ud til Vanløse og beder om hjælp.

- Da min sponsor (en skole, red) er sprunget fra i sidste øjeblik, søger jeg akut mellem 15 - 20 familier i Vanløse, der vil donere vinterovertøj og sko til fattige børn i alderen mellem 5 og 18 år i Bulgarien. Sådan cirka en pose per familie, fortæller Astrid Møller, da VanløseLIV besøger hende i hendes villaejlighed på Katrinedalsvej 23.

Hvorfor kun 15-20 familier? Og hvor kun vinterovertøj og sko?

- Jeg bliver 85 år. Det bliver desværre for uoverskueligt, hvis jeg får alt for meget tøj. Jeg skal selv bære, sortere, pakke og sende det, også er der hellere ikke plads i min kælder. Derfor vil det være optimalt at få 15 - 20 familier, der eventuelt kunne være interesseret i fast at donere tøj til de her børn. Og hvis det bare er en enkelt gang, er det også okay, siger Astrid Møller, der blandt andet har samlet tøj ind fattige børn i eksempelvis Bulgarien, Afrika og Bolivia via Verdens Børn de sidste 30 år.

Annonce

Har klipklappere på

Hvad er det her for nogle børn?

- Det er ekstremt udsatte og fattige børn Bulgarien, der bor på børnehjem i Dupnitsa eller går skole i Mechka. De bor ofte i slum eller på gaden. Deres forældre er arbejdsløse og har ofte ikke mulighed for at finde et arbejde, fordi Bulgarien krakelerede efter kommunismen. Derudover er mange af forældrene også psykisk syge eller alkoholikere.


De her børn har intet varmt tøj. De har måske gummistøvler eller deres skolesko på om vinteren. Og det er det samme, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmateriale.

Astrid Møller


Er der ingen socialhjælp i Bulgarien?

- Socialhjælp når ikke ud til udsatte børn i Bulgarien. Og fordi landet er medlem af EU, får de ikke humanitær støtte, som for eksempel Afrika får, slår Astrid fast.

Børnehjemsbørn i Dupnitsa, Bulgarien, efter de har modtaget sponsorgaver. Blandet andet varmejakker til de kolde vintre. Det tøj børnen har på er doneret tøj. Foto. Astrid Møller


Børn fra skolen i Mechka, Bulgarien. Det tøj de har på er tøj der doneret. Foto: Astrid Møller

Men er det skolernes ansvar at give børnenes tøj?

- De her børn har intet varmt tøj. De har måske gummistøvler eller deres skolesko på om vinteren. Og det er det samme, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmateriale. Og da de her børn i forvejen er ekstremt udsatte, er det vigtigt, at de får en ordentlig skolegang, forklarer Astrid der slår fast, at selvom sommeren er varmere i Bulgarien end i Danmark, så er vinteren tilsvarende koldere end i Danmark.

- Så de her sponsorgaver er ekstremt vigtige, siger hun afsluttende.

Hvis du kunne tænke dig at være en af de 15- 20 familie, kan du kontakte Astrid Møller på mail: Asm3@asm3.dk  eller ringe til hende på  38718121 om eftermiddagen.

Fonden for uddannelse og udvikling i fattige lande

Udover at samle sponsorgaver til børne via Verdens Børn, har Astrid Møller også fonden; Fonden for uddannelse og udvikling i fattige lande.

Fonden, der kører frem til 2039, har til formål at sikre uddannelse til børn i fattige lande.

Annonce
Annonce
Indland

Region Hovedstaden vedtager undersøgelse af 112

Annonce
Annonce
Alarm112

Ældre kvinde fundet død i røgfyldt lejlighed

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Syv ud af 6161 mistede 112-opkald er indberettet i hovedstaden

Indland

Tidligere teaterchef Henrik Bering Liisberg er død efter sygdom

Alarm112

Filmmand fængslet i 13 dage for mistanke om vold mod forfatter

Indland

Madredaktør kalder tredje stjerne til Noma helt fortjent

Erhverv

Nye arbejdsnedlæggelser: Sygeplejersker fortsætter protester

Indland

Akutberedskab har kendt til mistede 112-opkald i over to år

Indland

København finder penge til sundhedstjek af hjemløses hunde

Sport

Mulighed for udvidelse af Parken skal undersøges

Alarm112

21-årig er fængslet efter drab på syrisk mand på Nørrebro

Erhverv

Nordmand sælger københavnsk hotel for 600 millioner kroner

Alarm112

Ung mand død efter knivstikkeri på Nørrebro i København

Annonce