Annonce
Fattige børn i udlandet

Astrid Møller søger 15-20 familier, der vil donere varmt overtøj og sko til fattige børn i Bulgarien

Astrid Møller
I 30 år har Astrid Møller indsamlet tøj til fattige børn i blandt andet Bulgarien. Men da den danske skole, der normalt sponserer tøj, er sprunget fra, rækker hun nu hånden ud til Vanløse og beder om hjælp.
Annonce

- Da min sponsor (en skole, red) er sprunget fra i sidste øjeblik, søger jeg akut mellem 15 - 20 familier i Vanløse, der vil donere vinterovertøj og sko til fattige børn i alderen mellem 5 og 18 år i Bulgarien. Sådan cirka en pose per familie, fortæller Astrid Møller, da VanløseLIV besøger hende i hendes villaejlighed på Katrinedalsvej 23.

Hvorfor kun 15-20 familier? Og hvor kun vinterøvertøj og sko?

- Jeg er 85 år. Det bliver desværre for uoverskueligt, hvis jeg får alt for meget tøj. Jeg skal selv bære, sortere, pakke og sende det, også er der hellere ikke pladas i min kælder. Derfor vil det være optimalt at få 15 - 20 familier der eventuelt kunne være interesseret i fast at donere tøj til de her børn. Og hvis det bare er en enkelt gang, er det også okay, siger Astrid Møller, der blandt andet har samlet tøj ind fattige børn i eksempelvis Bulgarien, Afrika og Bolivia via Verdens Børn de sidste 30 år.

Annonce

Har klipklappere på om vinteren

Hvad er det her for nogle børn?

- Det er ekstremt udsatte og fattige børn Bulgarien, der bor på børnehjem i Dupnitsa eller går  skole i Mechka. De bor i slum eller på gaden. Deres forældre er arbejdsløse og har ofte ikke mulighed for at finde et arbejde, fordi Bulgarien krakelerede efter kommunismen. Derudover er mange af forældrene også psykisk syge eller alkoholikere.


De her børn har intet varmt tøj. De har måske et par klipklappere på om vinteren. Og det er det samme billede, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmatertiale.

Astrid Møller


Er der ingen socialhjælp i Bulgarien?

- Socialhjælp eksisterer ikke i Bulgarien. Og fordi landet er medlem af EU, får de ikke humanitære støtte, som for eksempel Afrika får, slår Astrid fast.

Børnehjemsbørn i Dupnitsa, Bulgarien, efter de har modtaget sponsorgaver. Blandet andet varmejakker til de kolde vintre. Det tøj børnen har på er doneret tøj. Foto. Astrid Møller


Børn fra skolen i Mechka, Bulgarien. Det tøj de har på er tøj der doneret. Foto: Astrid Møller

Men er det skolernes ansvar at give børnenes tøj?

- De her børn har intet varmt tøj. De har måske et par klipklappere på om vinteren. Og det er det samme billede, når børnene ankommer til børnehjemmet i Dupnitsa. Så hvis vi ikke skaffer for eksempel varmt tøj til dem, så bruger skolerne og børnehjemmene penge, der skal bruges til for eksempel mad eller eller undervisningsmatertiale. Og da de her børn i forvejen er ekstremt udsatte, er det vigtigt, at de får en ordentlig skolegang, forklarer Astrid og slår fast, at selvom sommeren er varmere i Bulgarien end i Danmark, så er vinteren også tilsvarende koldere i Danmark.

- Så de her sponsorgaver er ekstremt vigtige, siger hun afsluttende.

Hvis du kunne tænke dig at være en af de 15- 20 familie, kan du kontakte Astrid Møller på mail: Asm3@asm3.dk  eller ringe til hende på  38718121 om eftermiddagen.


Fonden for uddannelse og udvikling i fattige lande

Udover at samle sponsorgaver til børne via Verdens Børn, har Astrid Møller også fonden; Fonden for uddannelse og udvikling i fattige lande.

Fonden, der kører frem til 2039, har til formål at sikre uddannelse til børn i fattige lande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Historie

Den sidste rest af det gamle Valby risikerer nedrivning: Det er et stykke unikt lokalhistorie, der fjernes på et forkert grundlag

Annonce
Forsiden netop nu
FRANK JENSEN-SAGEN

Sophie Hæstorp: Vi skal ikke længere acceptere en kultur, hvor en hånd i skridtet, på røven eller brystet er ok, fordi man er kvinde

KRIMI

Helten bor i gaden med den grumme historie

Annonce