Annonce
112

Bandekonflikt i Nordvest og på Nørrebro: Våbenhvile eller bluff?

Mobil politistation bliver sat op på Blågårds Plads på Nørrebro i København. (Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix 2017)
Københavns politi har de seneste uger skruet op for bandeindsatsen efter optrapning af en konflikt i miljøet.
Annonce

Ordet 'bandekonflikt' vil uden tvivl få rigtig mange borgere på henholdsvis Nørrebro og i Nordvest til at krympe sig. Mens det for andre er blevet et synonym for den bydel, de bor i, og for dem hænger sammen i lige så høj grad, som spelt og Østerbro gør. Men det ændrer ikke på, at det for rigtig mange borgere stadig skaber utryghed.


Vil konflikten blusse op som for år tilbage? Vil min søn stå i vejen for næste kugle?

Sigrid, Nordvest


Tidligere i denne måned meldte Københavns Politi om en optrapning af bandekonflikten i bland andet Nordvest og på Nørrebro. Politi har derfor skruet op for bandeindsatsen.

Tankerne om en ny bandekonflikt vækker bekymring hos bland andet Sigrid, som NordvestLIV stoppede på gaden.

- Jeg synes det er svært at bo i et område af København, som er så usikkert. Uvisheden om hvad der er næste træk i bandekonflikten gør mig utryg. Vil konflikten nu blusse op som for år tilbage? Vil min søn stå i vejen for næste kugle, kommer det fra Sigrid.

Annonce

Våbenhvile er ikke nok

Der har hen over de seneste dage været forlydender om, at grupperingerne angiveligt har sluttet fred. Det får dog ikke politiet til at indstille indsatsen.

- Det er selvfølgelig glædeligt, hvis de stridende parter har indgået en aftale om fred. Men vi ved af erfaring, at aftaler mellem grupper af kriminelle bander kan være skrøbelige, og derfor holder vi trykket i områderne for at sikre, at der er lagt låg på konflikten, siger ledende politiinspektør for efterforskningsenheden Poul Kjeldsen.

Der vil fortsat blive ført skærpet tilsyn i særligt fire områder herunder Nørrebro og Nordvets. Ligesom nærpolitiet vil fortsætte den tryghedsskabende dialog med bydelenes beboerforeninger, skoler og unge i de berørte områder.

- Vi bliver ved med at være mere synligt til stede i områderne, ligesom vores efterforskning af de episoder, vi mener, bandemedlemmerne har været involveret i. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi vil få stillet gerningsmændene i de sager til ansvar, siger Poul Kjeldsen.

Konflikten er – trods forlydenderne om, at der er sluttet fred – fortsat registreret hos politiet som en igangværende bandekonflikt.

Københavns Politi opfordrer fortsat borgere, der føler sig utrygge eller som har oplevet noget, politiet bør kende til, til at kontakte dem på tlf. 1-1-4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Snup en lyntest ved Meny på Nordens Plads

Annonce