Annonce
KøbenhavnLIV

Beboer i Mjølnerparken: »Jeg havde næsten tårer i øjnene«

Sammenholdet i Mjølnerparken er blevet endnu mere tydeligt i denne tid, hvor Corona-virussen tvinger folk til at holde sig fra hinanden. - Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

I denne svære Corona-tid står folk sammen, og ikke mindst i Mjølnerparken, hvor beboerne søndag spillede og sang fra deres altaner og åbne vinduer.

Annonce

Da Robert Szymanowicz-Rodriguez på 45 flyttede fra Østerbro og ind i Mjølnerparken, kendte han ikke meget til området og havde kun hørt negative historier om boligområdet. Men i dag, et år senere, er han blevet klogere.

»Folk er utroligt søde, og der er et helt særligt sammenhold,« siger Robert Szymanowicz-Rodriguez, som kommer fra Polen.

Og sammenholdet kom for alvor til udtryk søndag, hvor flere af beboerne stillede sig op på deres altaner og i åbne vinduer og spillede musik og sang.

Se videoen her.

»Det var helt fantastisk. Jeg stod og lyttede i mit åbne vindue sammen med mine børn, og jeg havde næsten tårer i øjnene. Man kunne se, hvordan dem, der var nede i gården - også de unge mennesker, der ind i mellem laver ballade - standsede op og stod og lyttede,« fortæller Robert Szymanowicz-Rodriguez, som filmede en del af musikken.

Annonce

De ældre beboere står bag

Han fortæller, at det er de ældre beboere i området, der tog initiativ til dette udtryk for sammenhold i Mjølnerparken.

»Flere af dem husker også 2. Verdenskrig, og de ved, at kun fællesskabet kan hjælpe os igennem denne svære tid,« siger Robert Szymanowicz-Rodriguez og tilføjer, at han har tænkt sig at gøre noget for dem til gengæld.

»I dag vil jeg gå rundt til dem og spørge dem, om jeg kan handle noget ind for dem, for jeg ved, at de ikke kommer ud i denne tid. Det er jo dem, der er i størst risiko i forhold til virussen, og det betyder ikke noget for mig, hvis jeg skal handle ekstra ind. Så det vil jeg gå rundt og spørge dem om i dag,« siger han.

Også i dag vil der blive sunget sange fra altanerne i Mjølnerparken, og Robert Szymanowicz-Rodriguez er spændt på, hvad der skal synges.

»At spille musik og synge sammen er også en måde at vise samfundet, at Mjølnerparken ikke bare er en ghetto. Det er et godt sted at bo, og der er et helt særligt fællesskab, ikke mindst blandt de ældre, som de mister, hvis de skal flytte ud af Mjølnerparken,« siger han og henviser til salget af en del af boligerne i boligområdet, der betyder, at en række beboere vil være nødt til at flytte ud af Mjølnerparken.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Annonce