Annonce
KøbenhavnLIV

Beboere skeptiske over for restaurationer på torv: - Hvor fanden skal vi være?

Beboere er utilfredse med udeserveringen på Vesterbros Torv, der ifølge kritikerne optager for meget af pladsen på torvet. Foto: Jonas Ingvardsen.
Beboere på Vesterbro stiller sig nu kritiske over for "kommercialiseringen" af Vesterbro Torv, hvor restaurationer efterhånden fylder en stor del af pladsen. Restaurantejer forstår ikke beboernes utilfredshed, men er klar på at gå i dialog.
Annonce

Det er efterhånden blevet svært at finde sig en siddeplads på Vesterbro Torv, hvis man ikke samtidig vil lægge penge hos en af torvets otte restaurationer. Sådan lyder kritikken i hvert fald fra en række beboere omkring Vesterbro Torv, der er modstandere af den stigende kommercialisering af torvet.

Det fortæller Erling Ekegren, der som medlem af Vesterbro Lokaludvalg repræsenterer gårdlauget Svendsgade, der samler beboerne fra Vesterbrogade, Svendsgade og Absalonsgade. Alle sammen gader, der ligger tæt på Vesterbro Torv.

- Beboerne er ikke så begejstrede for, at torvet er blevet så kommercialiseret. For man kan dårligt sidde på torvet, uden at man skal sidde på en cafestol, og der er næsten ikke nogen pladser tilbage, som ikke tilhører cafeerne. Så hvor fanden skal vi være, hvis vi ikke skal sidde på torvets cafeer eller restauranter?, spørger Erling Ekegren, der selv bor på Absalonsgade.

Erling Ekegren peger blandt andet på myndighedernes corona-retningslinjer som en af årsagerne til, at restaurationerne på Vesterbro Torv fylder mere i gadebilledet. Retningslinjerne betyder nemlig, at der skal være større afstand mellem gæsterne. Han mener dog stadig, at man bør kigge på, hvordan man kan skabe mere plads, som ikke er forbeholdt cafeer og restauranter.


Jeg synes, det kunne være en god ide at gøre det mere tilgængeligt. For det skal være muligt at sidde på pladsen, uden at det nødvendigvis skal være på en cafe. Der skal være plads til alle

Erling Ekegren, medlem af Vesterbro Lokaludvalg og repræsentant for beboerne i gårdlauget Svendsgade


- Jeg synes, det kunne være en god ide at gøre det mere tilgængeligt. For det skal være muligt at sidde på pladsen, uden at det nødvendigvis skal være på en cafe. Der skal være plads til alle, fastslår Erling Ekegren og fortæller, at han vil tage det op på et lokaludvalgsmøde efter sommerferien.

Annonce

Forstår ikke kritikken

VesterbroLIV har talt med indehaver af Bistro 1620, Søren Haahr, der sammen med nabocafeen, Cafe Trold, optager størstedelen af pladsen på Vesterbro Torv. Han erkender, at cafeer og restauranter fylder mere, efter myndighederne har indført nye retningslinjer for afstand mellem gæsterne. Der er dog stadig masser af plads, mener han.

- Det er overhovedet ikke rigtigt, at der ikke skulle være nok plads på torvet. Der er bænke hele vejen rundt om springvandet, og inde på selve torvet er der også masser af bænke, som tilhører kommunen. Så jeg synes ærligt talt, at der er rigeligt med plads til folk, som ikke ønsker at besøge cafeerne, mener Søren Haahr.

Beboere er utilfredse med udeserveringen på Vesterbros Torv. Søren Haahr fra Bistro 1620.

Han erkender imidlertid, at cafeer og restauranter optager en stor del af Vesterbro Torv. Omkring halvdelen, vurderer Søren Haahr selv. Det ville dog være forkert at stille flere bænke op, da det ville tiltrække de "forkerte mennesker", som han selv udtrykker det.

- Sidst der var rigtig mange bænke, tiltrak det en masse forkerte mennesker som hjemløse og alkoholikere, og hvis de pludselig kommer tilbage og sidder og råber og skriger hele natten, bliver det sikkert også et problem, siger Søren Haahr.

Annonce

Kan ikke få begge dele

Han mener desuden, at kritikken af restauranter og cafeer er en anelse selvmodsigende, for man kan ikke både få landidyl og fest på én og samme tid. Især ikke, hvis man bor i byen, mener han.

- Som jeg læser tingene i øjeblikket, vil folk gerne bo i København, men netop i nærmiljøet skal der være fuldstændig stille, bilfrie zoner og grønne baggårde. I stedet skal festen og larmen placeres ovre hos ”de andre”, men den mulighed findes jo bare ikke, siger Søren Haahr og afviser at fjerne nogle af sine egne siddepladser.

Søren Haahr er dog klar på at indgå i en dialog med beboerne, hvis de skulle henvende sig til ham eller andre restaurationsejere på Vesterbro Torv. Så kunne man eventuelt se nærmere på, hvordan man kan begrænse antallet af vogne, der parkerer på torvet, foreslår han.

VesterbroLIV/Vesterbro Bladet vil også følge debatten, når den formentlig bliver taget op igen efter sommerferien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Afsked

Efter 22 år: Filialdirektør siger farvel

Indre By

Cykler I til skole?

Annonce