Annonce
Debat

Bedre muligheder for svømmeglade

Der er sat penge af til en udvidelse af Sandkaj. Foto: Martin Sørensen
Annonce

Som venstremand og svømmeordfører glæder jeg mig over alle de badesteder, vi kan oprette i København. Der er en stor efterspørgsel, og samtidig er der behov for at sprede de badende over hele havnen, så for høj belastning af de nuværende badesteder kan undgås.

I forårets ”lille” budgetaftale – den såkaldte overførselssag - blev der afsat 2,4 mio. kr. til at skabe mere sikker badning i havnen samt en opgradering af badesteder fra og med sommeren 2020. I budgetaftalen for 2021 er der afsat 1,4 mio. kr. til 1-2 nye badezoner, som skal anlægges i 2021.

Konkret for Nordhavn blev der med overførselssagen i foråret afsat midler til en udvidelse af badezonen ved Sandkaj. Projektet er ikke i mål endnu, men der arbejdes på at finde en løsning med de involverede parter.

Derudover er der ved at blive bygget to nye dyppezoner, som er et helt nyt koncept. Det er små mobile zoner, der kan flyttes rundt i havnen og bruges til fx badeø, events og vinterbadning.

Det står højt på vores liste at sikre yderligere badefaciliteter - både indendørs og udendørs. Og vi er især optaget af planerne om et flydende vandsportshus i Erdkehlgraven, ligesom vi i udviklingen af Nordhavn gerne ser, at der indtænkes flere adgange til vandet til bl.a. vinterbadning, open water svømning, kajakroning, SUP, mv.

Annonce
Annonce
112

Peter Madsen erkender at have fået hjælp til flugt

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Flere Kastrup-svømmere smittet med corona

Debat

Øget fokus på entreprenørsvigt

Kunst

Særudstilling står i genbrugets tegn

Annonce