Annonce
Beredskab

Beredskabet til stede på Sølund: Øvelse gør mester

Beredskabet til øvelse på Sølund. Foto: Mads Klim Jacobsen
Et tomt Sølund bruges lige nu af Hovedstadens Beredskab og Københavns Politi til en række træningsøvelser. Tilstedeværelsen holder tilmed ubudne gæster på afstand.
Annonce

To brandmænd i fuld uniform går med bestemte skridt gennem den lange gang på Sølund. Bygningen er rømmet. Målet er at trænge igennem den låste dør for enden af gangen. I hænderne har de lige præcis dét udstyr, som skal bruge til at forcere forhindringen og gennembryde døren.


Vi bliver hurtigere til vores arbejde og kommer hurtigere ind ad dørene, og nogle gange er det sekunder, det drejer sig om, når vi skal slå en ildebrand ned.

Peter Olsen, Hovedstadens Beredskab.


Lige nu gælder det ikke liv eller død, men det kan det hurtigt komme til. Det er kun et spørgsmål om tid, før de to uniformerede brandmænd skal foretage samme aktion, men med kun ét for øje nemlig at redde liv.

En del af Sølund har siden slutningen af august stået tom og har derfor ageret øvelses-territorium for Hovedstadens Beredskab og Københavns Politi. Noget der er til stor glæde for enhederne. For som de udtaler "det handler om at dygtiggøre sig".

- For os har det altafgørende værdi. Vi bliver hurtigere til vores arbejde og kommer hurtigere ind ad dørene, og nogle gange er det sekunder, det drejer sig om, når vi skal slå en ildebrand ned og redde menneskeliv, fortæller Peter Olsen fra Hovedstadens Beredskab.

Annonce

Det kommer os alle til gode

Inden længe påbegyndes nedrivningen af det Sølund, vi kender. Et nyt Sølund vil tage form henover de næste år. I den forbindelse har Samvirkende Boligselskaber (SAB) stillet de tomme bygninger til rådighed for politiet og beredskabstjenesten.

- Vi er glade for det nye samarbejde. Bygningerne gør gavn, mens de alligevel står tomme, og vi skaber liv og aktivitet på Sølund, der kan medvirke til at gøre en forskel for uddannelse af politiet og beredskabet og er med til at holde de ubudne gæster på afstand, siger Vibeke Gravlund, seniorprojektleder KAB.

Tidligere har vi hørt fra KAB, hvordan unge har været trængt ind i den tomme ejendom og holdt fest. Der er stadig unge som forsøger at trænge ind, men KAB har fortsat ansat et vagtværn til at tage sig af den del, hvilket i følge Vibeke Gravlund giver en hel del mere ro og tryghed.

Hovedstadens Beredskab har været i fuld gang på Sølund i september. Lige nu er turen så kommet til indsatsstyrken og hundepatruljen. Vibeke Gravlund fortæller, at når tiden kommer til at nedrivningen af anden etape af Sølund finder sted, ja så vil det igen give anledning til, at indstanserne kommer forbi og udnytter de tomme bygninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Klumme

Jeg går helt fra snøvsen

Annonce
Forsiden netop nu
Politik

Hustru anklager partitoppen: Socialdemokratiet har koordineret angrebet på Frank

Historisk

Tiden går, Under Uret består

Klumme

Stoffer gemt i te og kager

Vesterbro

En snak om: Sorg og selvmord

Klumme

Den største beslutning

Annonce