Annonce
112

Vinterbadere skaber postyr: Det kan blive dyrt både for os og for dig

Se i artiklen, hvor du kan bade uden utilsigtet at komme til at aktivere det helt store redningsaktion. Foto: Carsten Harder
Vinterbadning er hot. Men hvis ikke man nøjes med at bade, hvor der er afmærket, risikerer man utilsigtet at aktivere en redningsaktion.

Det er moderne som aldrig før at vinterbade.

Selvom de fleste, der går efter det kolde gys i havnebassiner og på strande, føler sig forfriskede af at få pulsen op i det kolde vand, kan man ikke sige det samme om Hovedstadens Beredskab.

Den store interesse for at gå i det iskolde vand har i den seneste tid ført til flere falske alarmer, hvor hele beredskabet har været sendt afsted med fuld udrykning for at redde folk, der bare har ville vinterbade.

- Så sent som mandag var vi ude med helikopter, ambulance, indsatsleder, båd og redningsdykkere for at komme en borger til undsætning ved Svanemøllen Strand, hvor det viste sig, der bare var tale om en, der var ude at vinterbade, fortæller Michael Møller, der er operationschef i Hovedstadens Beredskab.

Annonce

Bad kun der, hvor der er skiltning

Problemet er, at folk bader steder, hvor det ikke er tilladt. Dermed risikerer man at sætte det store beredskab i gang forgæves. Der ud over står man til en klækkelig bøde. Personen, der udløste mandagens redningsaktion, er blevet præsenteret for et bødeforlæg på 1000 kroner for at færdes på isen, hvor det ikke var tilladt.


Tommelfingerreglen er, at hvis ikke, der står, du må bade et sted, så må du faktisk ikke, siger han.

Michael Møller, operationschef i Hovedstadens Beredskab


Selvom det kan synes oplagt at vinterbade der, hvor man lige kan komme til det, så skal man ifølge Michael Møller lade være. Og det er faktisk ret nemt at finde ud af, hvor man må bade. Det står nemlig på skilte, det hvor det er tilladt.

- Tommelfingerreglen er, at hvis ikke, der står, du må bade et sted, så må du faktisk ikke, siger han.

Annonce

Bad aldrig alene - heller ikke om vinteren

Operationschef i Hovedstadens Beredskab opfordrer i samme forbindelse til, at man altid har en med sig, der står på land og holder øje, imens man er i vandet. På den måde er der en til at tilkalde hjælp, hvis man skulle komme i nød. En ledsager på land kan også forhindre, at bekymrede forbipasserende fejlagtigt slår alarm.

Som Michael Møller påpeger:

- Selv på en varm sommerdag er det ikke en god ide at bade alene.

By & Havn oplyser, at når der er badeforbud et sted, skyldes det typisk, der kan være farligt eller forureningsrisiko.

Du kan se her, hvor du kan bade og dyppe dig i det iskolde vand - uden risiko for at få en bøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byudvikling

Dysten om det grønne Nordhavn

Annonce