Annonce
KøbenhavnLIV

Biografer: Drukfilm sætter rekord og redder os efter coronakrisen

Thomas Vinterbergs filmdrama DRUK sælger billetter og det gavner dansk film - og selvfølgelig også biograferne. Foto: Kristian Roldsgaard
Humøret hos biografejerne på Østerbro er på vej op igen efter hårde måneder som følge af coronakrise og nedlukning i foråret. Det skyldes ikke mindst Thomas Vinterbergs nye dramafilm Druk, som er en publikumssucces i biografer over hele landet – også i biograferne på Østerbro.
Annonce

Publikum er tilbage i de danske biografer. Der er i alt fald mange som gerne vil opleve Thomas Vinterbergs anmelderroste filmdrama Druk, som netop har rundet 400.000 solgte billetter på landsplan, hvoraf de 102.366 biografbilletter alene blev solgt i premiereweekenden sidst i september.

Dette kan også mærkes i biograferne Big Bio Nordhavn, Park Bio Østerbro og Moviehouse ved Eksperimentariuem, som alle har haft mere eller mindre fyldte sale til forestillingen, og det vækker glæde hos biografejerne, fremgår det af en rundspørge, som vi har lavet til biograferne.

- Det er godt for dansk film og selvfølgelig også for biograferne. Jeg glæder mig over, at vi flere gange har været nødt til at lave ekstra forestillinger for at imødekomme den kæmpe interesse for Thomas Vinterbergs nye film Druk.  Det giver et løft til billetsalget, som er tiltrængt efter coronakrisen, og det siger alligevel noget om, hvor stor interesse danskerne har for at se film i biografen. Det er meget glædeligt alt sammen. Vi føler, at vi er ved at bide os godt fast på Østerbro. Metroens åbning gør også meget. Det gør det nemmere at kommer hertil, siger Henrik Obel, direktør i Big Bio i Nordhavn.

Annonce

Længes efter Bond

Også i Park Bio på Østerbro oplever man stort billetsalg til Thomas Vinterbergs nye film.

- Druk hitter og er helt klart med til at trække vores omsætning i vejret og også andre danske film som den nye film Shorta og Far til Fire er populære forestillinger hos os. Det er tydeligt, at folk gerne vil i biografen og længes efter at komme ud og få oplevelser i byen.


Det er tydeligt, at folk gerne vil i biografen og længes efter at komme ud og få oplevelser i byen.

Therese Meinertsen, direktør i Park Bio Østerbro


- Vi har udfordring i forhold til at få udenlandske film, som udskydes på grund af coronakrisen. James Bond filmens premiere er endnu en gang blevet udskudt, og det er et problem, fordi det er en film som mange gerne vil se. Men selv om der er udfordringer, så skal vi nok komme igennem og overleve som biograf, siger Therese Meinertsen, direktør i Park Bio på Østerbrogade.

Under corona nedlukningen i foråret stod mange biografsale over hele landet gabende tomme. Men nu er der lys forude - også i biograferne på Østerbro, i Nordhavn og Hellerup. Foto: Stine Heilmann 

Hos Moviehouse ved Eksperimentarium i Hellerup, lige på grænsen til Østerbro, går det rigtig godt med billetsalget, fortæller biografens direktør Michael Obel.

- Vi oplever det fantastiske, at folk gerne vil i biografen. Vi sælger lige nu 70 procent af det vi har kapacitet til, så det er i teknisk forstand udsolgt, når man tager de begrænsninger som afstandskravene sætter med, og det er jo virkelig dejligt, siger Michael Obel.

- Vi har gjort meget for at byde publikum indenfor i trygge og sikre rammer. Udover brug af mundbind i cafeen har vi også indført brug af mundbind alle andre steder i biografen, hvor man står og går. På den måde kan biografgæster og personale føle sig trygge.  Lige nu ser det positivt ud, forstået på den måde at der er mange som vil se Vinterbergs film Druk og andre danske film, og det gør, at der er rift om billetterne. Vi håber og tror på, at der kommer kontrol med coronaen, så vi kan få åbnet op for, at vi også kan få film fra Hollywood og udlandet på hylderne igen og dermed få endnu flere danskere ind i vores biograf, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Et gymnasieliv med mundbind

KøbenhavnLIV

Børns Vilkår: Når børnechecken fjernes, peger det direkte tilbage på Københavns Kommune

Debat

Brug kulturlivet - også under corona

Valby

Minister fordømmer flugtbilist efter femårig piges død: - Jeg har sjældent set magen til fej og krysteragtig adfærd

Annonce