Annonce
KøbenhavnLIV

Bo har vundet nytårsquizzen for anden gang

Annonce

SPØRGSMÅL. For anden gang har Bo Sandberg sejret i Østerbro Avis' nytårsquiz. Han havde 10 rigtige.

Af Thomas Frederiksen

thof@minby.dk

KONKURRENCE: Igennem de ti år hvor Østerbro Avis’ nuværende nytårsquiz har eksisteret, har der altid været en ny vinder af konkurrencen.

Altså lige indtil nu. Bo Sandberg har vundet nytårsquizzen 2018. Han var også vinder af konkurrencen i 2015 og er dermed den første, som har vundet quizzen to gange. Udover æren er præmien en flaske champagne.

Han er østerbroer gennem hele livet og er aktiv i flere forskellige sammenhænge, og det gætter han på er en del af årsagen til, at han har vundet.

»Noget er selvfølgelig gætteri,« siger han samtidig.

Lokaludvalg og tunnel

Bo Sandberg er Socialdemokratiets repræsentant i Østerbro Lokaludvalg, og han gættede blandt andet korrekt, at Allan Marouf fortsatte som formand for lokaludvalget.

»Jeg stemte jo selv på ham,« konstaterer han og supplerer:

»Allan er en ildsjæl, der har tid, kræfter og engagement til at påvirke politikerne og være synlig på Østerbro. Det var meget naturligt, at han blev genvalgt,« siger han.

Bo Sandberg har siden 2005 været aktiv i Havnetunnelgruppen, som kæmper for en havnetunnel på tværs af København.

I quizzen blev der spurgt, om der blev vedtaget en linjeføring for Nordhavnstunnelen, der skal fortsætte fra Nordhavnsvej til Nordhavn og efter Bo Sandbergs og andres mening være en etape i en havnetunnel. Det svarede han også korrekt på.

»Der er lys for enden af havnetunnelen,« siger han med henvisning til, at politikerne har valgt en linjeføring for tunnelen.

Han havde dog gerne set, at det var en længere model, som politikerne havde valgt, men overordnet er han glad for, at der er truffet en beslutning.

På det område skete der noget i årets løb, som ikke var en del af Østerbro Avis’ nytårsquiz, og meget få havde ventet. Regeringen og Københavns Kommune blev enige om et langsigtet projekt med en ny bydel Lynetteholmen, der skal ligge mellem Nordhavn og Refshaleøen, og som indeholder såvel metro og havnetunnel. En nyhed som Bo Sandberg sætter pris på.

Forsinket kulturcenter

Et projekt i en noget mindre skala er byggeriet af Kulturcenter Kildevæld.

Det skulle være indviet i 2018, men Bo Sandberg, som i øvrigt er cheføkonom i Dansk Byggeri, gættede korrekt, at det ikke ville ske.

»Der sker tit ting, som gør sådanne byggerier komplekse. Der er entreprenører som en del af processen, men der er mange aktører med i form af Kildevældsskolen, politikerne og flere forvaltninger i kommunen. Så kan sådan noget let blive forsinket,« siger han og siger samtidig:

»Arbejdet for et kulturhus på Ydre Østerbro har stået på længe. Jeg husker selv, at det var et stort tema, da jeg begyndte i Socialdemokratiet i den gamle Ryvang-kreds,« siger han og glæder sig til, at kulturcentret står klar i 2019.

Nogen gange må der lodtrækning til for at finde en nytårsvinder. Men Bo Sandberg var den eneste, som havde 10 rigtige svar og var dermed en klar vinder i år .

Han svarede dog forkert tre gange. Han forventede, at der ville komme oversvømmelse på Helsingørmotorvejen ved Ryparken Station.

»Der kom dog ekstremt vejr, men det var til gengæld tørke. Jeg er økonom til daglig, og man siger, at økonomiske prognosemagere blev opfundet for at give meteorologer mere selvtillig,« siger han med et smil. Derudover havde han ikke forudset B.93’s kvinders oprykning til den bedste række, hvilket piner ham set i lyset af pigeboldens fremgang også på Østerbro. Holdet er dog rykket ud igen efter efterårssæsonen.

Han havde heller ikke regnet med, at en borgmester ville gå af i utide, som det skete med Alternativets kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld.

»Havde spørgsmålet været om valgperioden, havde jeg sagt ja, men jeg tænkte, at inden for det første år måtte der være ro på. Men tempoet er skruet meget op i politik, hvor politikerne skal stå til ansvar for små ting, som bliver skruet op,« mener han.

Nytårsquiz 2018 - korrekte svar:

Kvalificerer FC København sig til europæisk fodbold i næste sæson? Ja

Vinder B.93’s mænd anden divisions kvalifikationsrække? Nej

Rykker B.93’s kvinder op i den bedste række? Ja

Går en københavnsk borgmester af i utide? Ja

Bliver der afsat penge til cykelsti på Strandboulevarden? Ja

Bliver kulturcentret ved Kildevældsskolen indviet? Nej

Bliver Havnekulturhuset i Nordhavn forlænget til 2019? Ja

Bliver der afsat penge til en cykel- og gangbro til og fra Ryparken over S-banen? Nej

Fortsætter Allan Marouf som formand for Østerbro Lokaludvalg? Ja

Kommer der oversvømmelse på Helsingørmotorvejen ved Ryparken Station? Nej

Åbner der en niende Irma på Østerbro? Nej

Bliver der opført et nyt Lene Kaaberbøll-stykke på Østre Gasværk? Nej

Bliver det præcise forløb for Nordhavnstunnellen besluttet? Ja

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce